KRISTIANSAND: Begge de tiltalte knyttes til Mongols av politiet som fullverdige medlemmer. De var invitert til møtet på Hamresanden 15. juni da den lokale klubben skulle etableres, men begge ble pågrepet underveis til møtet. Den ene var iført en skinnjakke med Mongolssymboler, og en genser med klubbens logo.

— Jeg har vært på guttetur på samlinger Mongols har hatt i Sverige og Tyskland, sa den eldste av de to tiltalte, 31-åringen. - Jeg har ikke skrevet under noe, men var på vei til stiftelsesmøtet på Hamresanden. Kanskje jeg kunne ha blitt medlem den dagen, men jeg er glad for at jeg ikke ble med.

Han mente at klubben i Kristiansand består av tre-fire medlemmer, og at han ikke vandrer sammen med disse til vanlig.

30-åringen forklarte i retten at han ble med i Mongols som en ren impulshandling i april/mai, i en periode da han kranglet mye med kjæresten sin. Også han ble arrestert på vei til Hamresanden, og deltok på samlinger i Tyskland og Sverige.

I retten sa mannen at han vil ut av Mongols, og han opplyste at det først var i fengselet han er blitt klar over hva Mongols driver med gjennom det han har lest.

— Det er ikke noe som jeg vil være kjent med av samfunnet, sier han.

— Jeg har sagt fra i første avhør at jeg skal ut av den klubben. Men det er ikke noe jeg kan gjøre fra fengselet, sier han.

Han medga i retten at han har mc-vest som viser at han er fullt medlem.