KRISTIANSAND : 31-åringen er tiltalt for utpressing, ran og vold. Han beskrev sin rolle i saken som svært perifer. Selv skal han ha vært med når andre kan ha drevet utpressing. Disse vil han ikke nevne navnet på. Da var han utelukkende sjåfør uten kunnskap til hva som skulle skje og hva som skjedde.

Ved en av episodene skal tiltalte og andre ha blitt truet med våpen, og dette førte til et møte ved rutebilstasjonen i Kristiansand i november i fjor der 31-åringen og andre ville skvære opp med den som hadde truet ham og kameratene med våpen.

Det skal ha endt med at mannen han møtte skal ha fått en støtpistol mot hodet. 31-åringen så ikke noe av dette selv, fordi han ble redd og stakk av. Men han erkjente å ha lagt mannen i bakken.

Nektet å oppgi navn

Aktor: — Men hvis du ikke har gjort noe galt, hvorfor kan du da ikke oppgi navnene på dem som var sammen med deg slik at de kan bekrefte din historie om at det var du som ble truet?

Tiltalte: — Det er ikke vanlig å oppgi navn i vårt miljø.Mannen som tiltalte møtte ved rutebilstasjonen skal angivelig være president i motorsykkelklubben Aviators i Mandal, men tilknytning til en sentral motorsykkelklubb tiltalte ikke ville oppgi navnet på.

Ikke Mongols-medlem

Den tiltalte benektet i retten mandag formiddag at han er medlem av motorsykkeklubben Mongols, noe politiet hevder. Selv var han invitert til et oppstartsmøte for Mongols i Kristiansand fordi flere venner var der. Men han rakk aldri å komme til møtet, fordi han ble arrestert på vei til arrangementet på Hamresanden.

Ifølge tiltalen skal 31-åringen ha krevd 100.000 kroner av mannen han møtte ved rutebilstasjonen, men det benekter han.

— Jeg løp fra stedet fordi jeg var redd.

Tiltalte er plukket ut i fotokonfrontasjon som den som presset en mann til å ta ut penger i en minibank. Underveis til minibanken skal mannen ha blitt truet og slått.

— Jeg vet ikke hvem denne mannen er, sa tiltalte som benektet ethvert kjennskap til saken.

Aktor: - Har du noen forklaring på hvorfor passet til denne mannen ble funnet hjemme hos den andre tiltalte i saken her?

— Nei.

Tiltalte fortalte i retten at han er kjent med en person som skyldte penger stjal våpen fra brorens våpenskap som oppgjør, og at broren deretter skulle melde dette som tyveri.

— Alle vet at han handler med våpen og ammunisjon. Han skylder penger over alt og bruker masse rus.

Den andre tiltalte i saken, en 30-åring. benektet alt han er tiltalt for.