KRISTIANSAND: Det var natt til lørdag 21. april at den da 22 år gamle tiltalte skulle møte en kamerat ved Esso-stasjonen på Tangvall, etter å ha kjørt noen venner til Mandal. I mørket ved bensinstasjonen kjørte han over en 19 år gammel mann fra Bærum før han stakk fra stedet.

— Jeg kjente at bilen hoppet. Jeg kikket i speilet for å se hva jeg traff, men så ikke noe i mørket. Etter å ha kjørt rundt bensinstasjonen rullet jeg ned vinduet og så at det lå en person der. Da svartnet det. Jeg vet ikke hvorfor jeg bare kjørte, men det var vel en panikkreaksjon, fortalte tiltalte i retten da saken kom opp for Kristiansand tingrett torsdag i forrige uke .

En drøy time etter hendelsen meldte han seg for politiet.

Ikke dømt for påkjørselen

Fornærmede lå av uvisst grunn allerede på bakken da han ble påkjørt. På grunn av dette ble ikke Søgne-mannen tiltalt for å ha kjørt over 19-åringen, men å ha forlatt ham i hjelpeløs tilstand.

Fornærmede ble påført en flenge i hodet. Han hadde også flere kompliserte bruddskader i underkjeven på begge sider, brystbein, ribbein på begge sider, brudd i ryggsøylen, vingebein på venstre side med forskyving av skulderledd, brudd i begge overarmene og brudd i bekkenet

Etter en opptreningsperiode kan fornærmede gå igjen og bruke armene normalt. Han fortalte i retten at han i ettertid av ulykken har hatt større fysiske og psykiske problemer.

30 dager i fengsel

Aktor Jørgen Henriksen la ned påstand om 45 dagers fengsel i tillegg til tap av førerkortet for alltid.

Retten, med administrator Knut Otterbech i spissen, kom fram til at den nå 23 år gamle Søgne-mannen må sone 30 dager i fengsel. Han mister også førerkortet i tre år og seks måneder.

Oppreisning

Bistandsadvokat Trond Walmsnæss Wehn la ned krav om oppreisningserstatning på 75.000 kroner til fornærmede på bakgrunn av grov uaktsomhet, subsidiert 15.000 kroner hvis retten ikke finner handlingen grovt uaktsom.

Retten mener at på bakgrunn av de fysiske skadene, psykiske problemene og tapt livskvalitet som er påført fornærmede, at det er riktig å sette erstatningen til 75.000 kroner.

Forsvarer Åge Eidsvigs ønsket full frifinnelse fra erstatningskravet for sin klient og at en eventuell fengselsstraff ble gjort betinget. Han fikk ikke medhold for dette av retten.