— Etter VM har jeg vært drittlei. Det har ikke vært noe gøy å trene i det hele tatt, sier Tone Wigemyr som ble nummer 14 i Skottland-VM.

- Trenger et motivasjonsløft

Tirsdag ble o-landslagene offentliggjort. Ikke en eneste sørlending var å finne verken blant de 14 på elitelandslaget eller de 11 i utviklingsgruppa.

— I samråd med landslagsledelsen ble vi enig om at det ikke lenger var det beste for meg å være på landslaget. Men jeg vet ikke om jeg hadde fått plass selv om jeg hadde ønsket, understreker 32-åringen.

Hun har gitt seg tid fram til nyttår før hun tar en avgjørelse på om hun fortsetter eller ei.

— Jeg trenger et motivasjonsløft. Satsingen krever altfor mye til at jeg kan gå halvveis inn i det. Men nå har jeg i det minste kommet dit at det er gøy å trene igjen, og dessuten var det kjempegøy å løpe Svalandsgubben. Jeg tenker at dersom jeg bestemmer meg for å fortsette satsingen, har jeg trent nok gjennom mange år til at det holder å bestemme seg innen nyttår for om jeg vil satse mot VM. Da er det ennå sju måneder igjen, sier Kristiansand-jenta om mesterskapet som går i svenske Strømstad.

Omdal har heller ikke bestemt seg

— Hvorfor tror du det eventuelt er lettere å lykkes utenfor landslaget?

— Fordi det vil gi meg et spark i baken, og en endring i satsingen min, sier Wigemyr.

Hans Gunnar Omdal har heller ikke bestemt seg for om han skal satse på enda en sesong. Foto: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Hans Gunnar Omdal, som også deltok i VM i Skottland, har heller ikke bestemt seg for om han fortsetter satsingen.— Treningen må fungere, og jeg må ha lyst til å legge ned arbeidet og spesielt reisingen det innebærer å satse mot VM. Jeg bør nok ha bestemt meg innen jul, sier venndølen, som er bosatt i Iveland.