KRISTIANSAND : — Hvem konkret er det etternedleggelsen av Kjevikrådet som har fullmakttil å delepenger på denne måten, og er tildelingen gittmed eller uten politisk behandling? spør Vidar Kleppe (Dem) i en epost til rådmann Tor Sommerseth.

- Veldig nøye

Vidar Kleppe leste torsdag kveld på fvn.no at Flynonstop har fått tildelt 600.000 kroner fra Kristiansand kommune. Ifølge brevet til Flynonstop bevilges tilskuddet fra tidligere avsatte midler i Kjevikrådet knyttet til oppstart av nye flyruter.

Kjevikrådet var en avdeling under Agderrådet, som ble lagt ned for to år siden. Da måtte også rådet som skulle jobbe for flere flyruter til Sørlandets flyplass pakke sammen. Pengene var ikke brukt opp, men mesteparten av restfondet forsvinner sannsynligvis til Flynonstop nå.

— Jeg stiller spørsmål ved lovligheten, sier Vidar Kleppe. Han peker på at slike ting er veldig nøye i disse dager, og mener pengene skulle vært betalt tilbake til eierne da rådet ble lagt ned.

— I utgangspunktet er det et bra formål, men når et råd legges ned må pengene som blir igjen håndteres på korrekt måte. Jeg lurer på hva slags fullmakter de fikk da rådet ble lagt ned, sier Kleppe.

Firedobbelt beløp

Brevet med tilsagn av 600.000 kroner er signert teknisk direktør Ragnar Evensen i Kristiansand kommune. Han var leder av Kjevikrådet da det eksisterte. Kommuner og fylkeskommunene på Sørlandet bevilget penger til rådet, som ga penger til oppstart av nye flyruter. Standardsatsen var 20.000 euro, eller rundt 150.000 kroner. Dette har både SAS, Norwegian og KLM fått.

Til Flynonstop ble imidlertid beløpet firedoblet, og de hostet opp 600.000 kroner.

I desember søkte reiseselskapet med eget fly om kommunal støtte. I epost-korrespondansen i Kristiansand kommune kommer det fram at rådmann Tor Sommerseth og teknisk direktør Ragnar Evensen er positive til søknaden. Ragnar Evensen sa til Fædrelandsvennen i romjulen at de skulle finne penger, dersom også fylkeskommunene var enige.