— At vi får 40 nye studieplasser til Universitetet i Agder (UiA) er helt fantastisk. Det betyr veldig mye for oss, sier rektor Torunn Lauvdal.

I det reviderte nasjonalbudsjettet ble det totalt bevilget penger til 495 studieplasser på nasjonalt nivå. Stortingsrepresentant Norunn Tveiten Benestad (H), som sitter i utdanningskomiteen på Stortinget, gleder seg på Universitetet i Agders vegne.

— Jeg er veldig glad for at vårt universitet får en så stor andel av de nye studieplassene. Arbeidsmarkedet på Sørlandet er vanskelig nå. Næringslivet gir klare tilbakemeldinger på at det er nødvendig med omstilling. Derfor er nye studieplasser kjærkomment, sier Tveiten Benestad.

Usikkert hvilke fag

Hun tror det reviderte statsbudsjettet vil øke kvaliteten på utdanningsmulighetene ved UiA.

— Universitetet i Agder har de siste årene også vært styrket både med flere stipendiatstillinger og bevilgninger til utstyr. I tillegg til den lenge etterlengtede bevilgningen til Sørlandslabben. Dette er gode løft for å styrke kvaliteten og tilbudet ved vårt universitet, sier hun.

Hvilke fag som skal få dra nytte av de nye studieplassene er ikke kjent ennå.

— Det skal vi diskutere nå. Det kan være at vi vil bruke dem på utdanning av rettsvesenet, men det vet jeg ikke ennå, sier Lauvdal.

UiA jubler for plasser i Bergen

Lauvdal gleder seg også over at Universitetet i Bergen (UiB) får flere studieplasser. Bergen får 30 nye studieplasser til masterutdanningen i jus. Etter at studenter ved UiA har avlagt bachelorutdanning i jus, er det til nettopp Bergen de må søke seg videre for å få masterutdanning. Det samme gjelder for Universitetet i Stavanger (UiS) og fra Høyskolen Lillehammer (HiL).

— Her har vi på Sørlandet vært pådrivere for å få til en løsning, slik at overgangen til masterstudiene blir enklere for de studentene som tar bachelorutdanningen sin her, sier Tveiten Benestad før hun fortsetter:

— Jusstudentene har tidligere måttet søke seg inn i Bergen på bakgrunn av karakterer fra videregående skole. Det føltes urimelig etter å ha avlagt bacheloreksamen i faget.

Lauvdal, som snart skal erstattes av Frank Reichert, deler den samme glede som Tveiten Benestad.

— Det er veldig positivt for oss, konstaterer rektoren på UiA.