LILLESAND: Avdelingsingeniør Ivar Aanesland i Birkenes kommune anbefaler at planutvalget gir dispensasjon og tillatelse til rådmann Jan Henning Windegaard, skriver Lillesands-posten i sin fredagsutgave.

Det var Fædrelandsvennen som 2. juli skrev at Lillesand-rådmannen hadde anlagt tre steinbrygger hvor det tidligere lå én trebrygge, uten å søke om tillatelse. Rådmannen benektet at han hadde gjort noe galt.

Senere beklaget han at han ikke hadde søkt om tillatelse. Rådmannen måtte også redegjøre for saken overfor administrasjonen i kommunen.Rådmannen forklarte at han hadde sendt en forspørsel til kommunen for å høre om tiltaket var søknadspliktig. Denne forspørselen måtte han tåle mye kritikk for, ettersom kommunens papirer viste at forspørselen kom etter at brygga var påbegynt.

I ettertid viste det seg imidlertid at dette var en skrivefeil fra kommunens side, og at forspørselen hadde kommet før arbeidet med brygga var satt igang.

I juli ble søknaden sendt til behandling hos Birkenes kommune, og nå har altså kommunen kommet med sin anbefaling.

– Privatisering av området økes ikke ved tiltaket og vil ikke være til hinder for allmennhetens ferdsel i området, da området har vært brukt til brygge. det anbefales at det gis dispensasjon og tillatelse til oppføring/restaurering/vedlikehold av elvebredd og brygge som omsøkt da en ikke kan se at tiltaket er til vesentlig ulempe for nabo og de interesser formålet i kommuneplanen skal ivareta, heter det i vurderingen, ifølge Lillesands-posten.

Lillesand overlot til Birkenes kommune å ta stilling til saken, av hensyn til habilitetsproblematikken.Med i ligningen er også Fylkesmannens uttalelse i saken, hvor kommunen ble frarådet å gi dispensasjon i saken.

Tirsdag vil planutvalget i Lillesand kommune ta stilling til saken.