OSLO: Litt over klokka 15.15 onsdag startet både Senterpartiet og SV sine gruppemøter. Ett av temaene som skal diskuteres er spørsmålet om Iveland, Evje og Hornnes, Lillesand og Birkenes skal få bytte fylke fra Aust-Agder til Vest-Agder.

Saken er så godt som avgjort, Sp hadde sist onsdag en grundig debatt om saken og en av partiets medlemmer mente før møtet i dag at saken var ferdig tygd fra deres siden. Samtidig som Sp har sitt gruppemøte starter SV sitt møte. Alf Holmelid gledet seg til en ny runde om saken.Allerede onsdag morgen hadde Ap gruppemøte, og de vil ikke ut med hva resultatet blir før SV og Sp er ferdig med sine møter i ettermiddag. Kl 17.15 er det innkalt til pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget.

Saken har tre utfall. Ja til søknaden, nei til søknaden, eller at noen kommuner får ja og noen nei. Mye tyder på at Evje og Hornnes ikke vil få ja til sin søknad, blant annet fordi departementet har i et brev til kommunen pekt på at kommunen ikke har gjennomført en folkeavstemning.