OSLO: Det forteller saksordfører Aksel Hagen (SV). Dermed tyder alt på at partene er enige, selv før Sp og SV går i sine gruppemøter rundt kl 15.00. Arbeiderpartiet er allerede ferdig med sitt gruppemøte om fylkesoverføringssaken.

Arbeiderpartiet hadde allerede onsdag morgen sitt gruppemøte, der spørsmålet om Iveland, Evje og Hornnes, Birkenes og Lillesand kan bytte fylke ble drøftet.

– Det blir ingen avklaring rundt saken før alle de tre partier har hatt møter i ettermiddag, sier stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap). Kari Henriksen (Ap) sier at prosessen rundt hva man lander på er ikke klart før de tre partiene har pratet sammen etter gruppemøtene. Ut over dette ønsker de ikke å si noe mer.

Hva dette betyr er svært vanskelig å tolke, og fra Aps gruppemøte er det vanskelig å få ut mer informasjon enn de de Ruiter og Henriksen har gitt.

Senterpartiet og SV skal ha sine gruppemøter i ettermiddag, og da blir det klart om alle gruppene er enige i hovedkonklusjonen i gruppenotatet. Det betyr at spenningen rundt denne saken holder seg gjennom hele dagen. Men spenningen blir altså utløst 17.15. De tre regjeringspartiene har alle gruppemøter i dag, der fylkesoverføringssaken kommer opp. Gruppene skal der gi råd til kommunaldepartementet før de lager en stortingsproposisjon om saken. Først når stortingsproposisjonen foreligger blir dette en offisiell sak for Stortinget, og da vil også de øvrige partiene på Stortinget diskutere og drøfte saken.

Likevel er det slik at sakens i realiteten blir avgjort i dag. Det råd stortingsgruppene til Ap, Sv og Sp gir til departementet blir resultatet av saken.

Det er tre mulige utfall. Nei til alle de fire kommunene som har søkt om fylkesoverføring fra Aust-Agder til Vest-Agder. Ja til alle fire, og ja til Iveland, Birkenes og Lillesand, men nei til Evje og Hornnes.