AGDER: Både politiet i Agder og veivesenet kom lørdag med oppfordring til bilister som skal hjem til jul, om å gjøre det enten lørdag eller mandag, for søndag lille julaften, er det ventet mye vind og ekstra vanskelige kjøreforhold.

Spesielt på fjellovergangene, som i Agder berører Rv 9 i Setesdalen, Hovden-Haukeli. Her er det meldt om ekstremt føre.

Sjekk føremeldinger

Hvis du likevel ikke har noe annet valg enn å begi deg ut på veiene søndag for å komme hjem til jul, da har veivesenet disse klare rådene til deg:

— Du bør sjekke vær og føremeldinger før du drar, og ha med godt med drivstoff og godt med klær, sier Kristin Våsjø ved Veitrafikksentralen til Fædrelandsvennen.

Beregn god tid

Hun sier at man også må ha i minne at det er glatt på hovedveiene og derfor må kjøre forsiktig og beregne ekstra god tid.

— Snøen legger seg på veien slik at den blir polerer og veldig glatt. Det er vanskelige kjøreforhold også langs kysten, sier Våsjø.

Mange klager

Lørdag har vært en hektisk dag for operatørene hos Veitrafikksentralen i Porsgrunn. De har fått mange telefoner med klager.

— Mange klager på glatte veier, men det har ikke vært alvorlige hendelser. Det har roet seg nå mot kvelden, så vi håper de fleste har kommet seg fram før jul, sier hun.

Lørdag kveld var det snøføre både langs kysten på E 39 og E 18, samt på veiene i indre Agder.