KRISTIANSAND: Kraftig vind har det siste døgnet gjort det vanskelig å ta seg fram på veiene i distriktet vårt. Men meteorologene har ikke registrert de store snømengdene hittil.

— Det har ikke kommet så mye snø ytterst på kysten. Snøen som ligger på bakken, blåser opp og skaper føyke. Det hvite kommer ikke ovenfra, sier vakthavende meteorolog Pål Evensen, ved Meteorologisk institutt til Fædrelandsvennen.

Han sier det til nå har vært målestasjonen på Torungen fyr utenfor Arendal som har meldt inn mest nedbør det siste døgnet: ti millimeter, som altså utgjør cirka ti centimeter snø. Det meste av snøen har kommet i området fra Arendal og nordover mot Evje.

I Kristiansand har det falt kun få millimeter nedbør det siste døgnet, ifølge meteorologen.

Lille julaften verst

Det ligger nå rundt 20 centimeter snø langs kysten, og mellom 25 og 50 centimeter litt lenger inn i landet. Vi må forberede oss på at det blir en god del mer av det hvite, kalde.

- Lille julaften kan det komme opp mot 30 centimeter snø. Det starter natt til søndag og avtar fram mot julaftens formiddag, sier vakthavende meteorolog Evensen.

De største mengdene med snø vil falle i søndre del av Aust- og Vest-Agder, i kystområdene fra Lindesnes til Grimstad.

Meteorologen ber oss også være foreberedt på mye vind langs kysten.

— Vi venter sterk kuling langs kysten, og vest for Lindesnes faktisk opp mot storm, sier Pål Evensen.

Rolig i dagene etter julaften

Meteorologen opplyser om at det vil blåse der hvor snøen kommer og dette føre til en del føykeproblemer på veiene. Kjøreforholdene blir vanskeligelangs kysten.

Men når julefreden senker seg den 24. desember, omtrent ved ribbespisetider, vil det verste være over.

— Og de første dagene etter julaften ser ganske brukbare ut. Vi venter ikke noe særlig vind eller nedbør, sier Evensen.