Mandag kveld kom initiativet til markeringen fra Støttegruppen for familien Tunc, som lenge var de lengst lengeværende asylbarna i Norge.

— Vi ønsker å markere støtte til denne familien, sier Petter Toldnæs, som også er Venstres gruppeleder i Lillesand bystyre og sitter sentralt i partiet.

Føles vondt for mange

— Det føles vondt for mange å lese hvilken skjebne denne familien går i møte, hvordan livene deres forandres i løpet av noen nattetimer. Vi ønsker å uttrykke støtte og sympati med dem. Dette føles vond for mange, sier Toldnæs.

— Dette handler om norsk asylpolitikk, der noen nå har svært dårlig tid med å få returnere disse familiene. Noen vil si en ikke kan dømme ut fra enkeltsaker. Men det er samtidig enkeltsakene som illustrerer hvilken politikk som faktisk førers.

Fra lille, trygge Lillesand

— Det er høyst betenkelig å sende ut barn som ikke kjenne noen annen virkelighet enn denne lille, trygge flekken som Lillesand er, og sende dem til Jemen der situasjonen er så uoversiktlig at ingen vet hvilke forhold barna kommer til eller skal leve under. Når man ikke en gang vet om flyplassen er under vennligsinnet kontroll når de kommer dit, så må vi se nøyere på om dette er noe vi kan ha god samvittighet for. Jeg er ikke sikker på at svaret er ja, sier Toldnæs.