STAVANGER/FLEKKEFJORD: En 43 år gammel polsk familiefar døde av røykskader etter at hybelhuset han bodde på i Flekkefjord brant ned lørdag ettermiddag.

To andre arbeidere ble etter brannen fløyet til Stavanger universitetssjukehus. Intensivavdelingen ved sykehuset opplyser til fvn.no mandag morgen at tilstanden for den ene, en 48-åring med brann— og røykskader, er alvorlig og stabil.

En tredje mann, som reddet seg selv ut av det brennende huset, har lettere røykskader.

Samling

Lørdag kveld klokka 20.30 ble det invitert til samling for alle i avdelingen som jobbet sammen den omkomne i verkstedets lokaler. Kriseteamet i Flekkefjord er med med, sammen med ledelsen. I alt 16 medarbeidere jobbet i avdelingen.

Den 43 år gamle tobarnsfaren døde i 18-19-tida på Flekkefjord sykehus på grunn av røykskader.

Familiefar

Mannen har kone og to barn i Polen.

I alt bodde det seks polakker i huset. Tre av dem var på jobb, mens tre var inne i huset.

Brannvesenets røykdykkere hentet ut to livløse menn. Begge ble kjørt til sykehuset i Flekkefjord, men livet til 43-åringen stod ikke til å redde.

Stort polsk miljø

Alle de seks beboerne arbeidet ved verkstedsbedriften Simek. Alle jobbet som sandblåsere. Ialt 110 polakker arbeider ved verkstedet som samlet har 250 ansatte. Alle har norske ansettelsesforhold.

– Alle polakkene her er rasende dyktige og pliktoppfyllende, sier Øyvind Iversen, administrerende direktør hos Simek.

De to som fortsatt ligger på sykehus har også kone og barn hjemme i Polen.

Administrerende direktør i Simek, Øyvind Iversen jobbet lørdag kveld med å informere de pårørende ved hjelp av den polske formannen som tolk.

Simek har leid hybelhuset der de seks bodde i en årrekke. Iversen opplyser at huset ble teknisk og brannsikkerhetsmessig godkjent for et halvt år siden. Han vil videre ikke spekulere i årsaken til brannen.

Overtent

En time etter at brannen ble meldt var huset overtent og i full fyr. Slukningsarbeidet pågår for fullt.

– På grunn av den sterke varmen måtte vi trekke ut røydykkerne. Det var for varmt til å fortsette, uttalte Ognaland like etter klokka 17.30. Det tidligere aldershjemmet er i dag oppdelt i 10-12 boenheter, og er bebodd av polske arbeidere. Ut fra de opplysningene politiet sitter med, bodde det seks menn med polsk statsborgerskap i huset for øyeblikket.

Brannen ble meldt klokka 16.30. Hybelbygget ligger ved E 39 på Austad like øst for Flekkefjord sentrum.

Politiet har ingen teori om brannårsaken ennå. Undersøkelser vil bli gjort på branntomta på søndag og vitneavhør er allerede igang.

STAVANGER AFTENBLAD/FÆDRELANDSVENNEN