KRISTIANSAND: — Sørlandet er én av fem regioner som får hver sin like store del av en samlet pott på 10 millioner kroner. I tillegg til en større satsing sentralt, ønsker regjeringen å styrke de miljøene som hjelper blant annet musikere og filmskapere til å lykkes utenfor hovedstaden, sier Svein Harberg (H).

Leder av Stortingets familie- og kulturkomité viser til at flere fra landsdelen har gjort seg bemerket innen kreative yrker som film og musikk, og mener det er viktig at denne gruppen også hjelpes fram lokalt.

Mangeårig og inntil i høst, leder av Sørnorsk kompetansesenter for musikk (Sørf), Kjetil Nordhus, applauderer regjeringens satsing utenfor Oslo.

— Tidligere het det at for eksempel en musiker med ambisjoner måtte flytte til Oslo for å lykkes, men med oppbakking og støtte lokalt trenger det ikke være slik. Det er viktig at musikere, billedkunstnere og andre kreative sjeler som ønsker å leve av ferdighetene sine får råd og veiledning tidlig og gjerne allerede mens de er under utdanning, sier Kjetil Nordhus.

Det er ennå ikke bestemt hvordan bevilgningen for å utvikle kreativ næring i landsdelen skal benyttes.