VENNESLA: — Kommer du inn til en glassmester, kommer du inn i et verksted. Men i våre moderne tider brukes glass mer og mer i interiør og eksteriør som glass-rekkverk, glassvegger, annerledes vindusflater og mye mer. Da må man ha utstilling og showroom, sier Marthinussen.

41-åringen med økonomi og tømrerutdannelse møter oss i Hunsfos Næringspark. De kommende ukene skal han etablere seg med egen butikk og glassmesterfirma. To glassmestre er ansatt og de blir deleiere.

Marthinussen var salgs- og markedssjef i CG-Glass inntil konkursen i fjor. Han ble ikke med over i den nye bedriften. Han tok heller spranget og startet for seg selv.

Les også:

Les også:

Bygger seg opp

Selskapet hans, Vitrum AS, har eksistert omtrent ett år. Marthinussen har jobbet hjemme fra et kontor i Heptekjerr. Han har startet med trading av glass. Han kjøper inn glass, dører og vinduer og leverer videre. Han har også etablert nettbutikk for vinduer og dører til privatmarkedet og byggmestere.

— Nå er tiden inne til neste utvidelse. Vi kommer til å leie noen hundre kvadratmeter lager og produksjonslokale på Hunsøya, pluss etablere butikk, utstilling og kontor, sier Rune Marthinussen.

Han har avtaler med en rekke fabrikker nord i Europa og skal tilby glass, dører og vinduer både til privatmarkedet og byggebransjen.

Nasjonal kjede

På sikt er planen eller drømmen en nasjonal kjede.

— Som sagt har glassmesterbransjen vært veldig konservativ og ikke fornyet seg som andre bransjer. Vitrum er latin for glass, og de gamle romerne var de første med en betydelig glassproduksjon. Jeg ønsker også å være tidlig ute, sier Marthinussen.

Målet er å bygge opp glassmesteravdelinger og showrooms i alle de store byene i Norge i løpet av relativt kort tid. Gründeren på Hunsøya mener han både har evnene og kontaktene som skal til for å lykkes.

— Jeg tar med meg mye erfaring fra CG-Glass, sier han.