— Jeg synes det virket skummelt hvis de for eksempel måtte bråbremse. Da ville jo lasten ha føket framover, sier Fædrelandsvennens tipser.

Distriktsleder for UP i Agder og Rogaland, Øystein Krogstad Foto: Lars Hoen

Hun ble liggende bak kabrioleten på vei fra Sørlandsparken, i Barstølveien retning Kristiansand, onsdag kveld.Ifølge tipser kjørte kabrioleten like fort som de andre kjøretøyene.

— Dette er definitivt ikke en god måte å transportere flatpakka gods på. Dette medfører stor fare for alle passasjerene ved en kraftig oppbremsing eller kollisjon, sier Øystein Krogstad, UP-sjef i Agder og Rogaland politidistrikt, til Fædrelandsvennen etter å ha kikket på bildene.

Ville blitt stoppet

Krogstad poengterer at det er vanskelig å vurdere saken ut fra bilder, men understreker at han ikke er fornøyd med det han ser.

— Vi vurderer saken på stedet. Jeg er likevel sikker på at hvis politiet hadde sett dette ville bilen blitt stoppet på stedet. Nå vet jeg ikke hvor tung lasten eller om den er godt sikret nede i bilen, men det er uansett ikke bra å ha lasten slik. Føreren ville mest sannsynlig blitt anmeldt på stedet, sier Krogstad.

Vedkommende som sendte inn bildene sier kabrioleten ikke sakket på farten selv med lasten i baksetet. Foto: Tipser

UP-sjef Krogstad forklarer at selv om lasten veier to eller tjue kilo, blir vekten som regel ti ganger så stor ved en bråbrems.— Da er det klart at det er farlig. Å kjøre med gods som dette i en åpen kabriolet er ikke trafikksikkert, sier han.

Ikke trafikksikkert

Heller ikke Paal Ove Sodefjed, fungerende distriktsleder for Trygg Trafikk i Aust- og Vest-Agder, er begeistret for lasten. Han synes transporten er noe merkelig.

Kabrioleten ble observert på Barstølveien, i vestgående retning. Foto: Tipser

— Det er en underlig måte å frakte langt gods på. Regelverket sier at last skal sikres. Det er ikke et valg, men et påbud, sier Sodefjed.Sodefjed synes det er vanskelig å kommentere sikkerheten rundt transporten på bakgrunn av bildene, men synes at sikringen er mangelfull.

— Jeg ser verken stropper eller et bilbelte rundt eskene. Sannsynligheten for at lasten ikke er godt nok sikret er derfor stor, sier han.

Distriktslederen sier det kan utgjøre en stor fare for de andre passasjerene hvis eskene ikke er festet.

— Hvis det skulle bli en bråbrems kan lasten bli dratt ut av bilen. Det er derfor lovverket sier at all gods, om det er mennesker, dyr eller bagasje, skal sikres godt, sier Sodefjed.