LILLESAND: På Facebook la de ut et fortvilet rop om hjelp: — Vi sliter og sliter og sliter for å overleve, og så skjer dette, igjen og igjen. Hvem vil oss så vondt?

— Politiet har vært og tatt bilder og fingeravtrykk, men vi trenger all hjelp vi kan få! Vet du noe, hører du om noe så si ifra!!

Rensket hyllene

Det var avisbudet som oppdaget innbruddet, og som varslet politiet. Litt over halv ni i dag ble jeg oppringt om det som hadde skjedd, sier assisterende daglig leder Henrik Benning.

— Det er nokså rensket i butikkhyllene. Det ser ut til at de har forsøkt å bryte opp døra, men så har de i stedet knust glasset på inngangsdøra, forteller Benning.

– Det er en del tomme hyller i butikkene. Så å si all tobakk og sigaretter er stjålet, sier Henrik Benning. Foto: Morten Boswarva

Han og datteren Gunn Margrethe Benning-Rogers brukte morgentimene søndag på å rydde opp i butikklokalet. Glasset fra inngangsdøren er ifølge betjeningen fullstendig pulverisert.

Flere innbrudd

— Så å si all tobakk og sigaretter er stjålet, bortimot 80 prosent. I tillegg ser det ut til at det er blitt stjålet noe alkohol.

Benning forteller til Fædrelandsvennen at dette ikke er første gangen butikken blir utsatt for innbrudd.

— For en del år tilbake hadde vi ganske mange innbruddstilfeller, før det har vært en roligere periode. De siste par årene har vi igjen opplevd lignende tilfeller, samt blitt utsatt for hærverk, sier Benning og legger til:

— Det er ikke noe gøy å oppleve dette. Det skaper ekstra arbeid, og det går utover økonomien. Det koster en del å få fikset alt dette.

Nå vil butikken undersøke hvilke tiltak som må til, for å hindre at det skjer igjen.

Sikret spor

— Vi har ingen tanker om hvem det kan være, men det ser ut som det er planlagt, ettersom de hadde med seg verktøy til å bryte opp døren.

Operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt, bekrefter at de har foretatt undersøkelser.

— Vi ble varslet om innbruddet klokka halv åtte i dag. Vinduet på inngangsdøra er knust, og det er stjålet røyk og cider.Vi har vært på stedet for å sikre spor.

Saken vil bli etterforsket videre ved Lillesand lensmannskontor.