ARENDAL: Ifølge Ager-Hanssen selv, var den eneste grunnen til at han gjorde hemmelige opptak av Uglands advokat å hjelpe Kjell Rune Staddeland. Det var ikke dommeren særlig interessert i å høre noe om. og forklaringen han gav i Aust-Agder tingrett i dag ble heller kort.

Framfor pressekorpset viste han derimot fram de skjulte opptakene han har gjort av Uglands advokat, Tom B. Knudsen.

– Han er svært begavet. Jeg ville ikke bli trodd om jeg ikke kunne dokumentere det som var blitt sagt, sa Christen Ager-Hanssen.

Jobbet for Olympia

Under rettssaken fortalte Ager-Hanssen om hvordan han kunne bli en så sentral person i striden om salget av selskapet JB Ugland Shipping. Det startet med at han ble interessert i saken mot bedrageridømte Kjell Rune Staddeland.

— Grunnlaget var å få fram bevis som hadde med Staddeland å gjøre. Jeg ville vise at han ikke hadde fått en fair rettssak, sa Ager-Hanssen.

Han forklarte at han i dette arbeidet fikk innsikt i saken mellom Olympia og Ugland. Han forklarte at han først gikk til Ugland for å innlede et samarbeid med dem. Senere inngikk han altså en avtale med Olympia som kan sikre ham flere ti-talls millioner hvis de vinner saken.

- Jattet med

Ifølge Tom B. Knudsens vitnemål i retten, ble han kontaktet av Ager-Hanssen som sa at han ville hjelpe dem i saken mot sin egen gamle erkefiende Olympia.

Knudsen forklarte at han snakket med flere i Uglandsystemet om hvor vidt han skulle møte Ager-Hanssen.

— Han er godt kjent her nede, og vi vet hva slags navn og rykte han har, så vi vurderte nøye om vi skulle møte ham, sa Knudsen.

Til slutt gikk han med på i alt tre møter. Håpet var at Ager-Hanssen kunne skaffe dokumentasjon om hva som egentlig hadde skjedd da avtalene mellom Olympia og Ugland ble inngått.

— Etter hvert som tiden rullet, ble vi i tvil om premissene for avtalene. Vi vurderte det dit hen at kunne vi få opplysninger som kunne ha bedre forståelse for inngåelsen, og vi ikke gjorde et forsøk på det, hadde jeg ikke gjort jobben min.

Det er altså under ett av disse møtene at en samtale ble tatt opp. Knudsen ble i retten i dag konfrontert med enkelte av sine uttalelser om blant andre Uglands finansdirektør Jan Erik Tønnessen.

— Hvis det er meg, er det jeg sier en blanding av at jeg er spydig og ironisk og jatter veldig mye med, sa Knudsen.

Avbrutt

Christen Ager-Hanssen fikk en del oppmerksomhet da han etter sin vitneforklaring spilte av deler av videoen av Knudsen. I bakgrunnen stod Haakon Korsgaard og pekte tommelen i været mens den gamle erkefienden spilte av videoen.

Den som ikke var så interessert i å høre forklaringen til Ager-Hanssen, var dommer Odd Douzette. I går hadde han bedt partene sette seg ned for å få til et forlik. Det har det altså ikke blitt noe av.

I dag mistet han tålmodigheten da Uglands advokat, Egil Jarslett, spurte ut Ager-Hanssen. Han påpekte at Staddelans sak hadde svært lite med denne å gjøre.

Jarslett sa da at han egentlig mente det var irrelevant for saken å bringe inn Ager-Hanssen.

— Da skjønner jeg ikke hvorfor du fortsetter, sa Douzette.

— Da har jeg ikke heller ikke noen flere spørsmål, sa Jarslett.

— Da avslutter vi for i dag, sa dommeren.