KRISTIANSAND: Mannen fra Mandal-distriktet er en av 26 vitner som denne uka vitner mot de to tiltalte Mongols-medlemmene i Kristiansand tingrett.

Ifølge tiltalen skal de sammen med andre i november i fjor ha krevd mannen for 100 000 kroner. Betalte han ikke, ville de kappe fingeren mannen hadde hatt på avtrekkeren på et våpen han hadde truet dem med ved en tidligere anledning.

Da 39-åringen nektet, skal de ha satt en støtpistol mot halsen og hodet hans, slik at han falt i bakken, samtidig som han ble slått og sparket mot ansiktet og kroppen.

Som følge av volden måtte han sy 16 sting i hodet. I dag sier mannen at han sliter med hodepine, tinitus og søvnproblemer.

Klar tale

I rettssalen tirsdag kom han med klar beskjed om hva som ville skje hvis de tiltalte skulle finne på å oppsøke ham. Han ville ta livet av dem. Dette gjentok han overfor Fædrelandsvennen etterpå.

— Da får de komme med pennalhuset og hente dem. Dette er ikke en trussel, jeg konstaterer bare fakta. Sånn blir det. Jeg kommer ikke til å gi meg før de slutter å sprelle. De kommer ikke derfra med livet i behold, sier mannen.

— Selv om du da må bryte loven selv?

— Her er det tydeligvis ingen som bryr seg om loven. Skal de komme hit og ikke bry seg, skal ikke jeg som nordmann bry meg heller.

De to tiltalte, en 30-åring og en 31-åring, har utenlandsk bakgrunn.

Mannen fra Mandal-distriktet har selv vært medlem av motorsykkelklubben Aviators i Mandal. Han er ikke medlem der nå.

— Jeg har sluttet helt med det. En må bli voksen en gang. Jeg har andre verdier i livet. Har fått meg kone og barn, og kan ikke drive og leke med de mopedene lenger, sier mannen til Fædrelandsvennen.

- Kan ha motiver

Ole Petter Drevland er forsvarer for den tiltalte 30-åringen.

— Jeg synes ikke akkurat denne mannen framstår som noe voldsoffer når han kommer med denne drapstrusselen. I mine øyne styrker han heller ikke troverdigheten sin som vitne. Det kan virke som om kan ha motiver for å forklare seg slik han gjør, sier Drevland til Fædrelandsvennen.

Oscar Ihlebæk forsvarer den tiltalte 31-åringen. Han ønsker ikke å kommentere drapstrusselen mot sin klient.