I dette huset ble kvinnen knivdrept i natt. Foto: Vegard Nekstad

— Den siktede var i går formiddag med på en rekonstruksjon av det som skjedde i leiligheten. Det kom litt mer nytt frem i forbindelse med åstedsbefaringen, men han husker fortsatt ikke noe fra det som betraktes som de avgjørende sekundene rundt selve drapet, sier mannens forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen til fvn.no.

Tingrettens behandling av ytterligere varetekt skjedde som såkalt kontorforretning.Av kjennelsen fremgår det at "han kom til Norge i 2008 som asylsøker, søknaden ble ikke innvilget, men har ingen tilknytning til riket utover botiden, heller ikke gjennom arbeidsforhold. Siktede har også søkt asyl i Sverige. Verken han eller avdøde har noen slektninger i landet. Sett hen til den meget alvorlige overtredelsen i siktelsen og den forventede straffens lengde er det etter rettens syn en åpenbar fare for at han vil flykte til utlandet", skriver dommerfullmektig Usman Ivar Shakar i sin kjennelse.

I forbindelse med fengslingen har retten vist til politiavhør hvor "siktede langt på vei forstår at det er han som drepte avdøde, dog uten at han helt kan huske hvordan eller hvorfor. Siktede har heller ikke erkjent straffeskyld. I politiavhør går siktede langt i å utelukke andre gjerningspersoner enn seg selv. Det foreligger heller ingen opplysninger som tilsier at så er tilfellet, skriver tingretten.