AGDER: — Felles for de grove tyveriene er at de fornærmede er oppringt på sine fasttelefoner flere ganger før de grove tyveriene. De er oppringt fra svenske mobiltelefonnumre. Gjerningsmennene har ringt flere fasttelefoner i samme gate/område, og deretter plukket ut de stedene hvor ingen har svart, skriver Arne Sundvoll, seksjonsleder ved Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt i en pressemelding.

De fire ble pågrepet mandag i Skien og vil bli fremstilt for varetekt i Nedre Telemark tingrett onsdag klokken 12.00. De elleve innbruddene litauerne er siktet for i Agder, skjedde i privatboliger i perioden 9. juli til 3. august i Grimstad, Kristiansand og Søgne.

Samarbeid

Overfor Fædrelandsvennen vil Arne Sundvoll ikke gå innpå hva som ledet opp til at litauerne ble tatt.

— Vi har samarbeidet godt med politiet i Rogaland og Operasjon Grenseløs, og har slik sett kommet på sporet av dem, sier Sundvoll.

Operasjon Grenseløs omfatter Asker og Bæreum, Buskerud, Vestfold og Telemark.

Detvar Telemark politidistrikt som stod bak pågripelsen mandag. De siktede er i alderen 30-årene.

Har ikke funnet tyvegods

I Agder kom tyvene unna med sølv, gull og smykker. Sundvollsier at det så langt ikke er funnet tyvegods knyttet til tyveriene i Agder.

- Vi frykter at dette tyvergodset allerede er ute av landet i og medat noen av de siktede allerede har vært utenlands, sier han.

Sundvoll kan ikke utelukke flere pågripelser i saken

— Det er alt for tidlig å si i og med at det er de firesiktede vi har hatt fokus på, sier han.