KRISTIANSAND: — 75 prosent av tipsene gjelder oppringninger fra engelske og amerikanske telefoner. Foreløpig er vi interessert i å få kontakt med de som har fått oppringning fra svenske telefonnumre, forteller politibetjent Arne Eriksen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Det er innbruddstyveriene fra bolighus hvor det er stjålet sølvtøy og smykker som interesserer politiet, fordi det er mistanke om at gjerningspersonene driver organisert kriminalitet.

— Cirka ti innbrudd er registrert med det politiet kaller samme modus, altså at innbruddene er gjennomført på en slik måte at det kan være samme gjerningspersoner. Felles for disse ti grove tyveriene er at det er gjort oppringning enten til huset hvor tyverier fant sted, eller til nabohus fra svenske telefonnumre, opplyser Eriksen. - Vi har gjort sporingsforsøk mot eiere og brukere av telefonene, uten hell. I dette arbeidet har vi hatt samarbeid med svensk politi, sier Eriksen.De cirka 40 grove tyveriene i Agder siden 1. juli er først og fremst fra private.

Politistatistikken over innbruddstyverier de siste fem ukene (fordelingen er ikke fullstendig):

Kristiansand 9, Søgne/Songdalen 6, Grimstad 5, Arendal 3, Vennesla 3, og et i Froland, Kvinesdal, Lindesnes, Lyngdal, Risør og Tvedestrand.