— Jeg har ikke hatt mulighet til å sette meg inn i alle detaljer, men meldingen er bred og omfattende og klimamålene ligger fast. Det mener jeg er bra. For Arbeiderpartiet har det vært viktig at klimapolitikk også skal være god næringspolitikk, noe denne meldinga ivaretar.

Kari Henriksen peker også på at satsing på jernbane og kollektivtrafikk er bra.— Å få gods over på bane, fra vei, er gode nyheter for Agder. At en klimamelding også viser så tydelig til at det å sykle og gå er et klimatiltak er viktig og det er god folkehelse i dette også.

— Konkrete krav til utslippsgrenser og reduserte utslipp på samferdsel er viktige tiltak, og kan være utfordrende for noen kommuner. Vi har jo enda ikke fått ev avklaring i den usikkerhet Høyre og Fremskrittspartiet i Kristiansand har skapt for hele den regionale transportsatsinga når det gjelder krav til reduksjon i utslipp, sier Henriksen.

— Det ligger også i meldinga tiltak som omfatter jordbruket og dette kan være bra for Agder. Å få større anlegg for biogass i landbruket, kan bidra til at landbruket på Agder kan dra nytte av den satsinga, avslutter Henriksen.