KRISTIANSAND: Det melder NRK Sørlandet.

— Legen er siktet etter straffelovens paragraf 193, første ledd. Det går på å skaffet seg seksuell omgang med misbruk av stilling, sier politiadvokat Hellek Rue ved Agder politidistrikt til NRK.

Legen skal ha gitt pasienten reseptbelagte medisiner i bytte mot sex. Etter at saken ble kjent skal legen frivillig ha frasagt seg retten til å skrive ut reseptbelagte medisiner.

— Dette ble gjort som ledd i en kollegial avtale med de andre legene på senteret der vedkommende jobber, om at det skulle settes visse rammer rundt virksomheten hans, sier fylkeslege Kristian Hagestad til VG Nett.

VG Nett betegner legen som en høyt respektert allmennlege, som besitter flere tillitsverv.

Mannen ble pågrepet og avhørt i januar i år, etter at en av hans kvinnelige pasienter i 20-årene hadde levert en anmeldelse til politiet. Samtidig ble det gjennomført en ransaking av mannens arbeidsplass.

— Der ble det gjort beslag, men jeg ikke ønsker å gå nærmere inn på hvilke type beslag som ble gjort, sier Rue til fvn.no.

Politiet undersøker nå om mannen har hatt seksuell omgang med flere pasienter.

— Siktelsen går foreløpig ut på at mannen har hatt sex med en av sine pasienter ved flere anledninger høsten 2007. Vi undersøker nå omfanget i saken, også om dette gjelder andre pasienter, sier Rue til fvn.no.

Statens Helsetilsyn er også koblet inn i saken, og skal vurdere om legen har brutt loven. Ifølge NRK avviser legen siktelsen.

— Han bestrider alt som ligger i denne beskyldningen, sier mannens advokat, Ben Fegran, til VG Nett.