KRISTIANSAND: — Han mener selv han skal løslates fordi vilkårene for fengsling ikke er til stede, og han ønsker heller å sitte fengslet enn å sitte i psykiatrisk institusjon, sier mannes forsvarer til fvn.no.

Bjørn Stuverød (39), som er siktet for drapet på sin mor på Stuverød gård i april, ble i Kristiansand tingrett i dag framstilt for forlenget varetektsfengsling. Politiet krevde at 39-åringen fortsatt skal holdes fengslet i åtte uker, mens den drapssiktede selv ville løslates.

I retten kom det fram at den drapssiktede ikke hadde sovet på 3,5 måneder før han drepte sin mor den 15. april. Han hevdet i retten at det var søvnløsheten som utløste drapet.

Etter det fvn.no kjenner til, sa 39-åringen i retten at han ville hjem til gården for å hjelpe faren med dyrene. Faren har kuer på gården, mens den drapssiktede selv har bier.

Politiet henviste i retten til faren for gjentakelse. Stuverød skal blant annet ha blitt spurt om han hadde noen tanker om hvordan folk i Evje og Hornnes ville reagere dersom han ble løslatt. Da svarte 39-åringen at han aldri hadde vært ønsket der uansett.

— Det er påberopt to grunnlag for videre fengsling. Det ene grunnlaget går på gjentakelsesfaren. Det andre går på allmennhetens oppfatning, og at det kan virke skremmende på omgivelsene dersom han blir løslatt, sier politijurist Johan Martin Kile til fvn.no.

Kravet om løslatelse ble blankt avvist av tingretten, som ga mannen åtte uker i varetekt. Han fikk imidlertid ikke brev- og besøksforbud, som han har hatt de fire ukene han hittil har vært varetektsfengslet.

39-åringen erkjente de faktiske forhold, men erkjente seg ikke skyldig. Dette på grunn av at han hevder han var psykotisk i gjerningsøyeblikket.