BÆRUM: I det lukkede parkeringsanlegget under boligkomplekset på Lysaker brygge, hvor avdøde Ellen Ugland hadde leilighet, skal det i tiden før hun ble funnet død ha stått parkert en ukjent bil. Nå leter politiet etter bilen og føreren.

Ifølge Dagens Næringsliv er bilsporet et av de sentrale i etterforskningen av dødsfallet.

— Jeg kan foreløpig ikke kommentere opplysningene DN sitter inne med, sier politiinspektør Stine Karlsen i Asker og Bærum politidistrikt til avisen.

Ba om overvåkningsbilder

Den 57 år gamle enken etter Johan Jørgen Ugland brukte ikke selv parkeringsplassen som fulgte leiligheten hennes i tredje etasje. Fra parkeringsanlegget går det heis rett opp i oppgangen hvor hun hadde leilighet. Uglands parkeringsplass var like ved inngangen til heisen, ifølge Dagens Næringsliv. Naboene, som er spurt om de har sett bilen, har parkeringsplasser i samme område.

Ifølge Dagens Næringsliv har politiet bedt om bilder fra overvåkningskameraer i garasjen. Under politiets rundspørring i boligkomplekset torsdag kveld, skal de ifølge avisen ha stilt konkrete spørsmål om den ukjente bilen. Politiet ville vite om bilmerke, farge og om naboene hadde sett bilen parkert på Uglands plass.

**Les også:

Dødsårsaken fortsatt uklar

Uglands barnebarn får milliardarven**

Ellen Ugland ble funnet død i sin leilighet på Lysaker brygge mandag denne uken. En lege konstaterte først at hun hadde dødd en naturlig død som følge av hjertesvikt, men et snaut døgn senere ba politiet i Asker og Bærum om at hun skulle obduseres. Da den foreløpige obduksjonsrapporten kom torsdag, ble Kripos bedt om å bistå og dødsfallet ble betraktet som mistenkelig.

Bedragerier

Siden torsdag kveld har politiet jobbet i leiligheten. Ifølge Asker og Bærums Budstikke undersøkte tre tekniske etterforskere fra Kripos leiligheten fredag. Arbeidet fortsatte lørdag med krimteknikere fra Asker og Bærum politidistrikt. På nattestid har politibetjenter fra distriktet holdt vakt utenfor leiligheten.

Ifølge Dagens Næringsliv skal det foreligge mistanke om at Ugland har vært utsatt for bedragerier. Politiinspektør Karlsen vil ikke bekrefte om det var slike opplysninger som fikk politiet til å reagere.

— Jeg kan ikke kommentere innholdet i opplysningene som forelå, eller om opplysningene vi fikk er sjekket ut. Men de var utløsende for at vi igangsatte etterforskningsskritt, sier hun til DN.

Det er gjennomført flere avhør etter Ellen Uglands mistenkelige død.

— Jeg kan ikke si hvor mange, men det er gjennomført flere avhør og flere skal avhøres i tiden som kommer. Jeg kommenterer ikke verdien av det som kommer frem i avhør, sier Karlsen til fvn.no.