SØRUMSAND: Den omkomne Per Gøran Knutsen (44) var frem til i år leder for Bingsfoss Sykkelklubb i Sørum i Akershus, og han omtales som en solid venn og omsorgsfull sykkelkamerat.

— Han betydde mye for oss i miljøet. Per Gøran var positiv, og sa ja til alt, sier leder for sykkelklubben, Bjørn Holmen.

Holmen har i dag påtatt seg ansvaret med å ringe rundt til medlemmene i sykkelklubben i Sørum og andre venner og kjente.

— Det er en tung jobb å melde fra. Det er uvirkelig, og det er tøft. Mine tanker går først og fremst til familien, sier Holmen.

Humørspreder

— Det er et sjokk, sier kultursjef i Sørum kommune, Erik Vea. Han har i mange år vært sykkelkamerat av 44-åringen. - Han var en ordentlig humørspreder. Vi har mistet en god kamerat, sier Vea.

Vea, av mange husket som merittert skøyteløper, har vært på mange sykkelturer både i inn- og utland sammen med Per Gøran Knutsen.

— Jeg traff ham sist nå på styremøte i sykkelklubben den 29. mars, da han ble takket av som leder, forteller Vea.

Skulle til Mallorca

Knutsen, som opprinnelig kommer fra Sortland, bodde på Sørumsand med familien.

- Han var på ferie i samboerens hjemby, Farsund, forteller Morten Holterhuset, styremedlem og trenerkontakt i Bingsfoss Sykkelklubb.

Sykkelklubben teller omkring 120-130 medlemmer. Holterhuset ble orientert om ulykken i dag tidlig.— Jeg er fortsatt i sjokk. Per Gøran skulle være med på en sykkeltur til Mallorca, vi skulle reist sammen den 12. april, sier Holterhuset.

Ingen å miste

— At Knutsen døde nettopp mens han bedrev den aktiviteten han brant sånn for, forsterker opplevelsen for oss alle i sykkemiljøet, sier Bjørn Holmen.

Klubben driver et målrettet arbeid for sikkerhet for syklister. Også på dette området var Per Gøran Knutsen en sterk pådriver.

— Han var en som bidro på alle områder. Dette skulle jo ikke skje hos oss, vi har ingen å miste.