SØGNE: SISTE: Klokken 07.14 fikk politiet melding om at veien ved Trybakken var åpen igjen.

— Måtte det vare, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Jon Kvitne, til Fædrelandsvennen.

E 39 var stengt

Klokken 05.27 torsdag morgen kom den første meldingen om at en trailer stod fast i bakken. Det ble raskt flere, og E 39 ble etter hvert stengt i retning Mandal. En periode var veien stengt i begge retninger for å få fram brøyte- og strøbiler. Statens Vegvesen sendte i tillegg ut et par kontrollørerfor å sjekke trailere.

Trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, Roger Evensen, opplyste følgende til Fædrelandsvennen noe over klokka 06 torsdag morgen:

— Det står fire trailere fast på E39, i retning Mandal. Politiet er på stedet, og vi har en veihøvel der for å hjelpe, opplyser Roger Evensen, trafikkoperatør

Dårlig skodd

bilde (72).JPG Foto: Tor Mjaaland

Evensen opplyser om at Trybakken ble saltet grytidlig torsdag morgen.— Vi saltet før den første traileren satt seg fast, så det er den som må være dårlig skodd, sier han.

Speilglatt

Operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt supplerer:

— Det står fast fire trailere, og det er bom stopp i all trafikk i retning Mandal. Det er speilglatt føre der. Noen i køen er bilister på vinterdekk, og noen er nok på sommerdekk.

— Vet dere om hvordan trailerne som står fast er skodd?

— Ikke ennå. Jeg vet heller ikke noe om hvilket land trailerne kommer fra. Vi har to politipatruljer på plass. Nå må vi først få løst opp køen ved hjelp av veihøvelen til Vegvesenet, og så får vi ta det derfra. Det må brøytes og saltes når køen har løst seg opp.

Tilbakevendende problem

— Er du overrasket over at dette igjen skjer i Trybakken, Kvitne?

— Jeg konstaterer at dette er et tilbakevendende problem, og at det er slik det er blitt.

— Kan de bilistene som eventuelt har sommerdekk belage seg på en bot?

— Vi får ta en ting av gangen nå. Det viktigste er å få løst opp køen.

Fædrelandsvennen skrev onsdag at bilister som kjører med sommerdekk på uegnet føre kan fåbot.

Buss satte seg fast i Jærnesbakken

Også i Kristiansand har snøfallet skapt problemer. Noe før klokka 07.00 satte bussen på bildet under seg fast i Jærnesbakken.

— Vi vet det kan bli litt vanskelige kjøreforhold i dag. Bussene kan legge på kjettinger etter individuelle vurderinger fra sjåførene. Her er det alltid en grenselinje, og det kan bli gjort feilvurderinger, påpeker administrerende direktør i Vest-Agder Kollektivtrafikk, Siv Elisabeth Wiken.

BOM STOPP: Denne bussen kjørte seg fast i Jærnesbakken torsdag morgen. Foto: Privat