— Vi har veldig gode forhold nå, det kan beskrives som et ordentlig julepostkort. Det er fine og faste forhold i alle nedfarter, og for de som vil kjøre løyper er det et eldorado, sier Pilegård.

De satte i gang heisene helga 13-14. desember, og ser nå fram til en travel romjulstid.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Nær to meter med snø

— Nå har vi åtte av ni nedfarter åpne, temperaturen er kald og stabil, og vinden blåser bare 2- 3 meter i sekundet. Det er deilig og forutsigbart for alle som liker å stå på ski, sier den daglige lederen.

Han bekrefter at Hovden har fått nær to meter med snø.

— Jevnt over har vi 180 centimeter, som har kommet de siste to ukene. Foreløpig har vi rundt 1000 gjester om dagen, men det store innrykket kommer nå i romjula. Vi venter betydelig høyere besøk, og også overnattingen her melder om godt belegg. Det er tydelig at mange vil ta turen opp for å få oppleve de gode forholdene, sier han.Hovden har siden 1. juledag arrangert kveldskjøring fra klokka 15.30 til 21.30. Også andre alpinanlegg og skisentre i Agder melder om godt med snø.

— Det er egentlig bare fryd og gammen her oppe, sier Øystein Tjørhom, daglig leder for Ålsheia skisenter.

22 nedfarter

Ålsheia samarbeider nå tett med Tjørhomfjellet, og tilbyr hele 22 nedfarter til sammen.

Vi har helt råe forhold.

— Alt er nå åpent, og vi har helt råe forhold. Nå kan du ta en stolheis og velge mellom 22 nedfarter i åtte trekk, sier Tjørhom.

Med et så godt tilbud er det ikke rart de forventer mange kunder i romjula.

— Vi har hatt et godt besøk før jul, og vi regner med at det blir en veldig god romjul også. Forholdene vi har nå kan ikke sammenlignes med det vi hadde i fjor på samme tid. Jeg er ikke helt sikker på snødybden, men jeg vil anslå 130 centimeter, sier han.

Nettstedet skiinfo.no melder om utmerkede snøforhold i Sirdal, med en snødybde mellom 120- 155 centimeter.

Åpner i morgen

Ett av trekkene som har slitt med å få nok snø i år er Eikerapen, men de åpner allikevel en måned tidligere enn forrige sesong.

— Vi åpner familiebakken vår i morgen klokka 10. Forrige sesong åpnet vi 28. januar, så vi åpner adskillig tidligere denne sesongen, sier driftsleder Kenneth Abrahamsen.

Han melder om rundt 40 centimeter i bunnen av trekket.

— Været har holdt seg 1- 2 grader for varmt til snø i flere uker, det er det ikke så mye vi kan gjøre med. Nå prioriterer vi å lage mer snø, slik at vi kan åpne i toppen. Ellers er det fint å gå på tur i grønn og gul løype, sier Abrahamsen.

70-80 cm på Ljosland

Ljosland skisenter har foreløpig ikke hatt behov for å lage snø.

— Nå har vi mellom 70-80 centimeter med snø, og fine forhold. Til å være såpass tidlig i sesongen er dette veldig bra, sier daglig leder Gunvor Ljosland.

De skal blant annet arrangere nisserenn, fakkelrenn og forskjellige after-ski.

— Det er mer snø nå enn det var i fjor på denne tiden. Nå skal vi og i gang med å kjøre opp langrennsløyper inn til Lakkenstova, sier hun.