— Det ble målt 30,2 minusgrader klokka 21 og 22 torsdag kveld. Natt til fredag lå temperaturen på mellom 28 og 29,6 minusgrader. Klokka seks i morges ble den målt til minus 25,2, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Fædrelandsvennen.

Temperaturene er målt ved stasjonen på Lundane, som ligger 2,6 kilometer fra Hovden.

Bare to steder i Norge var kaldere i løpet av det siste døgnet. På Filefjell i Oppland ble det målt minus 31,8 grader. På Leirflaten i samme fylke ble det målt 31,6 minusgrader.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook og på Instagram

På Tynset i Hedmark ble det målt samme temperatur som på Hovden.

Målingen på Hovden er den laveste siden 11. mars 2013. Da ble det målt 30,4 minusgrader. Rekorden ved målestasjonen på Lundane er minus 36,2 grader, som ble målt 8. januar 2010. Sirdal i Vest-Agder var nest kaldest i Agder siste døgn, med - 21,1 grader. Deretter følger Hynnekleiv (-18,8), Valle (-16,9) og Gjerstad (-15,6) i Aust-Agder.

MER: Se lesernes bilder av hvit jul

Ifølge Meteorologisk institutt vil kulda holde seg de neste dagene, men så blir det varmere.

— Fredag, lørdag og søndag blir de kaldeste dagene, men fram mot nyttårsaften vil temperaturen stige en del, sier Gislefoss.

Det kan komme noe nedbør lørdag, men trolig ikke de store mengdene.

— Det kan komme noe snø i kystnære områder de neste dagene, men jeg kan ikke garantere det, sier Gislefoss.

Fra 1. januar er det ventet plussgrader langs kysten. I Kristiansand er det meldt opp mot 6 plussgrader torsdag, fredag og lørdag i neste uke.