TVEDESTRAND: Kvinnen som ble funnet i sjøen 27. mars er identifisert. Det opplyser Agder-politiet i en pressemelding torsdag.

– Avdødes pårørende ble informert av tysk politi i går, sier etterforskningsleder ved Holt lensmannsdistrikt, Steffen Wam Schneider, til Fædrelandsvennen.

Det var deler av et skjelett som ble funnet sammen med noen klær av en turgåer på Nautholmen like før påske. Levningene lå delvis på land og delvis i vann.

Jobbet på hotell

Undersøkelser av levningene førte til at politiet fikk en fullverdig DNA-profil. Denne ble sendt til politiet i land som er med i Europol-samarbeidet.

– Det førte til et treff i en tysk savnet-sak, sier Schneider.

Bajkalov ble sist sett 2. oktober 2020 i byen List i Tyskland. Et halvt år senere dukket hun altså opp ved en holme i Tvedestrand, 400 kilometer unna.

NRK skrev om den savnede tyske kvinnen onsdag. Ifølge kanalen forsvant 22 år gamle Bajkalov etter sin første arbeidsdag på et hotell i byen List. Det eneste sporet etter kvinnen var en jakke funnet ved ferjeleiet i den tyske byen.

Uviss dødsårsak

Hvordan kvinnen havnet i sjøen er uvisst. Obduksjonen som ble gjort i Norge kunne ikke si noe om dødsårsaken.

– Savnet-saken vil bli etterforsket videre av tysk politi. Norsk politi har satt i gang noen etterforskningsskritt som vil bil avsluttet. Vi vil deretter bistå tysk politi ved behov, sier Schneider til Fædrelandsvennen.

Politiet i Flensburg sendte torsdag ut en pressemelding. Der framgår det at det ikke er noe som tyder på at 22-åringen har blitt utsatt for en straffbar handling.

– Etterforskningen fortsetter, heter det i meldingen Fædrelandsvennen har fått tilsendt av Sandra N. Otte ved presseavdelingen i Flensburg-politiet.

Kvinnen ble sist sett ved byen List, som ligger på øya Sylt like vest for grensa mellom Tyskland og Danmark: