Turgåer fant levninger: Har startet etterforskning

Det ble startet etterforskning da en turgåer fant deler av et skjelett og klesplagg i skjærgården i Tvedestrand i palmehelga.

TVEDESTRAND: – Foreløpig kan vi ikke si noe om verken kjønn eller alder på vedkommende, men vi håper kriminaltekniske og rettsmedisinske undersøkelser vil gi oss svaret på dette, sier lensmann i Holt lensmannsdistrikt, Odd Holum, i en pressemelding onsdag.

En person på tur ved Nautholmen utenfor Askerøya i Tvedestrand gjorde funnet lørdag 27. mars. Levningene består av skjelettdeler samt noen klesplagg.

– Funnet ble gjort delvis i vannet og delvis på land. Det ble straks satt i gang en åstedsundersøkelse av politiet, sier Holum meldingen,

Redningsselskapet og dykkere fra Østre Agder brannvesen har deltatt i søkene. I løpet av onsdag avsluttes arbeidet på stedet.

– Først nå går politiet ut med informasjon. Hvorfor?

– Vi ønsket å gjennomsøke hele området før vi slapp til andre, få arbeidsro, sier Holum til Fædrelandsvennen.

Han sier politiet ikke har grunnlag for å knytte funnet til en kriminell handling.

Det er ikke lokale savnetmeldinger som passer, men meldinger om savnede personer andre steder i Norge og internasjonalt vil bli sjekket.

«Levningene bærer preg av å ha ligget i sjøen en stund, og kan ha blitt ført til funnstedet av vind og strømforhold», heter det i pressemeldingen.