KRISTIANSAND: — Det er gjennomført en fullstendig judisiell observasjon av siktede. Konklusjonen er at siktede var strafferettslig tilregnelig på gjerningstidspunktet. De sakkyndige har funnet ut at siktede lider av en personlighetsforstyrrelse. Siktede befinner seg for tiden på institusjon for psykiatrisk behandling. Politiet ønsker å foreta flere avhør av siktede, men han er per i dag kun avhørt en gang, samt at det ble tatt ytterligere ett avhør som ble avbrutt under veis, skriver politiadvokat Arne Kjønstad i Agder politidistrikt i en pressemelding.

Siktelsen er ikke utvidet etter det første fengslingsmøtet rett etter drapet. Siktelsen lyder fortsatt på forsettelig drap.

Politiet tar sikte på å oversende saken til statsadvokaten for vurdering av tiltalespørsmålet før ferien.

— Den taktiske etterforskningen er tilnærmet sluttført, men vi venter på resultatet av noen av de tekniske undersøkelsene, herunder den endelige obduksjonsrapporten, sier Kjønstad.

Politiet vil ha den 26 år gamle drapssiktede kristiansanderen i fire uker i varetekt. Det blir fengslingsmøte torsdag eller fredag.

23 år gamle Elin Laursen ble drept i sitt hjem ved 17-tiden fredag 30. mars. Det skjedde da hennes 26 år gamle ekskjæreste oppsøkte henne i hjemmet på Skinnarsmoen. Laursen var alene hjemme. Drapssiktede kom på døren med en blomsterbukett og en liten grønnsakskniv.

Den 23 år gamle kvinnen ville ikke ha ekskjæresten på besøk. Han var ilagt besøksforbud overfor henne etter flere tilfeller av vold mot henne tidligere i vinter. 23-åringen fryktet hva han kunne komme til å gjøre med henne. Hennes frykt viste seg å være begrunnet.

23-åringen trykket på voldsalarmen da besøket utviklet seg til et drama i huset hvor hun bodde med familien sin. Politiets operasjonssentral hørte dermed 23-åringens dødskamp over flere minutter inne i huset. Hun ble påført flere knivstikk, blant annet et i halsen. Hun var død da politiet kom til stedet 25 minutter etter at alarmen gikk.

Den drapssiktede ekskjæresten hennes ble pågrepet noen timer etter drapet og erkjente befatning med saken. Han har imidlertid ikke erkjent straffskyld.