SONGDALEN: — Det er viktig for ham at han er i stand til å svare fornuftig på spørsmålene fra politiet. Slik er det ikke ennå, sier 26-åringens forsvarer, Sveinung Johnsen.

Den 26 år gamle kristiansanderen har vært gjennom et avhør om sin befatning med drapet kort tid etter at det skjedde. Da han skulle forklare seg for andre gang, måtte avhøret avbrytes. Han følte seg ikke frisk nok.

— Han har nok skjønt hva som har skjedd. Men samtidig skjønner han ikke at han kan ha gjort det, sier Johnsen.

Etter pågripelsen har han vært fram og tilbake mellom fengselet og psykiatrisk avdeling på sykehuset.

26-åringen har vært under utredning av psykiatrisk sakkyndige. Deres rapport skal være klar innen to uker. Da vil det tas stilling til forlengelse av varetekten som ble åtte uker i første omgang.

Politiadvokat Arne Kjønstad vil ikke gi nye opplysninger i saken til media.

— Vi akter å få en forklaring fra siktede om hva som har skjedd på åstedet, uten at han har lest om det i media. Siktede er ikke ilagt isolasjon i varetektsperioden, derfor kan vi også holde tilbake dokumenter i saken for hans forsvarer, noe vi også har gjort, sier Kjønstad.

23 år gamle Elin Laursen ble drept i sitt hjem med flere knivstikk. Hun ble funnet ille tilredt i stuen, og det var spor etter kamp i flere rom i huset. Siktede ble pågrepet noen timer etter drapet. En kniv politiet antar er drapsvåpenet, er beslaglagt.