— Jeg blir alltid skuffet når jeg ikke får spille. Jeg gikk og slo litt i veggen på hotellet, bannet litt og var litt sint. Men med en gang kampen begynner, er det 18 mann som skal kjempe for tre poeng. Og da spiller det ingen rolle at jeg startet på benken, sier Kristoffer Ajer til Fædrelandsvennen.

Ajer storspilte, som kaptein, i seriepremieren mot Lillestrøm på Åråsen, men var ikke like toneangivende i 2-1-seieren mot Sandefjord sist. Likevel var det overraskende for mange at han ikke spille fra start mot Mjøndalen.

- Det var helt greit

Det var også overraskende at Emil Dahle spilte fra start på bekostning av Solomon Owello. Men mer ventet at Rolf Daniel Vikstøl skjøv Ole Martin Rindarøy over fra vensre til høyre back, og dermed Jon Hodnemyr ut av laget.

— Treneren tar ut laget, og hadde lyst til å rokkere litt. Det var helt greit, sier 16-åringen.

— Så du synes ikke det var urettferdig?

— Det var helt fair. Mons ser an kampbildet, og startet kanskje med et litt mer rutinert mannskap mot et robust lag. Dessuten er det tøff belastning og ikke mulig å spille tre kamper på ei uke, sier Ajer - og sikter til at Start skal spille cupkamp mot Vigør tirsdag og seriekamp mot Vålerenga fredag.

- Mange gode å velge blant

Da han først kom inn snaut 20 minutter før full tid, bidro han til at Start snudde kampen. Ikke minst med å vinne en sterk hodeduell, som havnet i beina til Matthias Vilhjalmsson, som utliknet til 1-1. — Det var første assisten min i eliteserien. Veldig morsomt, sier Ajer.

Mons Ivar Mjelde begrunner vrakingen slik:

— Vi har mange gode å velga blant. Sist var ikke Andreas Hollingen og Emil Dahle i startoppstillingen, nå gikk det utover Solomon Owello og Kristoffer Ajer. Når aller er friske vil dette bli litt av trenden. Vi tror vi må ha flere enn 11 i gang hvis skal takle det tøffe kampprogrammet, sier Mjelde.