Fredag møtte 39-åringen i Kristiansand tingrett i en tilståelsessak. Nå er straffen klar.

«Retten tiltrer påtalemyndighetens straffeforslag fullt ut. Det dreier seg om til dels betydelige bedragerier begått over nærmere fem år», skriver retten i dommen.

Tidligere dømt

Det understrekes at Jens Arve Stray er dømt to ganger før for lik kriminalitet og på «en kynisk måte» har begått nye bedragerier.

Den betingede delen av straffen forutsetter at han blir behandlet for sin avhengighet av pengespill. Hans uforbeholdne tilståelse ga ham ett år i strafferabatt.

Stray er dømt for å ha svindlet til seg 15 millioner kroner fra elleve personer. Flere av dem møtte han i en menighet i Kristiansand, og store deler av pengene er spilt bort. En direktør fra Kristiansand betalte alene ut 11,6 millioner kroner. Direktøren er fortsatt siktet for å ha tappet penger fra bedriften sin som så gikk videre til 39-åringen.

Direktøren og to andre personer ble lurt da en kamerat av 39-åringen ringte og utga seg for å være en representant for Norges Bank. Han betalte fiktive gebyrer for at 39-åringen skulle få utbetalt en stor spillegevinst fra utlandet. Kameraten er fortsatt siktet.

Det er ikke første gang 39-åringen har svindlet til seg penger for å gamble. Han er tidligere dømt for å ha svindlet 27 mennesker for rundt ti millioner kroner. De nye bedrageriene begynte kort tid etter at han hadde sluppet ut av fengselet.

13 millioner i erstatning

Han er nå dømt til å betale ofrene 13 millioner kroner i erstatning.

Påtalemyndigheten har også fått medhold i kravet om å holde Stray varetektsfengslet i fire uker på grunn av fare for gjentakelse.

«Siktede lider av kronisk spillegalskap, er god til å snakke for seg og har lett for å oppnå tillit. Retten er ikke enig med forsvarer i at han er «for kjent» til på nytt å klare å oppnå tillit hos nye og «gamle» ofre, skriver retten.