Norge slet i gårsdagens kamp mot de svenske naboene lenge og lå under med to mål til pause. Etter 69 minutter fant landslagssjefen for G18, Eirik Horneland, plass til Start-spiller Matias Rasmussen på topp. Kun fire minutter senere reduserte Rasmussen til 2-1 alene med keeper.

— Mathias Gjerstrøm slo en gjennombruddspasning til Mathias Rasmussen som kom seg fri bak den svenske fireren før han klinket ballen i mål på første berøring. Bra pasning og bra avslutning. En veldig fin scoring, forteller Horneland til fotball.no.

Flere lokale

Det ble med Rasmussen-målet for Norge som tapte kampen, mye grunnet en svak kamp før hvilen.

— Vi var veldige dårlige i den siste delen av førsteomgang, men det ble gjort en god jobb i pausa og andreomgang var bra. Da var det trøkk i spillet offensivt og vi var vanskelig å spille mot. Da utnyttet vi styrkene våre og det er vi nødt til om vi skal lykkes på dette nivået, sier Horneland.

Norge møter Danmark på lørdag, og Rasmussen vil få tillit fra start i den kampen. Det samme vil antageligvis lagkamerat i Start, Erlend Segberg (18), som også er med på samlingen. I kampen mot Sverige fikk Segberg 20 minutter på midtbanen.

— De som ikke startet i dag, starter mot Danmark på lørdag. Vi møter et lag som spiller litt annerledes enn det vi møtte i dag. Vi skal se nærmere på om det er noe spesielt vi må ta hensyn til i morgen, men vi har først og fremst fokus på oss selv og egen prestasjon. Men vi kan ikke være like svake som vi var i deler av førsteomgang i dag. Vi må være strammere gjennom hele kampen, sier Horneland.

Ajer-forfall

Lyngdølen Julian Ryers (17), som har vært i Vikings kamptropp de siiste sju kampene, spilte samtlige minutter som høyreback. Mandalitten Amund Wichne (18) satt på benken hele kampen, og vil få spilletid mot Danmark.

West Ham-spilleren Martin Samuelsen (18) er også en del av laget, og spilte hele kampen for Norge. Start-profil Kristoffer Ajer(17) var også tatt ut til trenasjonsturneringen, men meldte forfall tidlig denne uka. Det var nettopp den plassen Segberg tok.