KRISTIANSAND: Sykehusdirektør Jan-Roger Olsen forklarte i et møte klokka 07.30 onsdag resten av ledelsen ved sykehuset hva som var bakgrunnen for at Friis ble fjernet fra sin stilling.

Fvn.no vet at flere mellomledere er svært misfornøyd med situasjonen som har oppstått. Situasjonen skal nå drøftes internt.

Henning Garsjø er fra og med i dag konstituert som klinikksjef. Ifølge helseforetakets intranett skal Pål Friis tilbake som overlege i klinisk tjeneste etter en permisjon.

– Jeg har som administrerende direktør sammen med klinikksjef Pål Friis over tid forsøk å finne en felles tilnærming til de betydelige økonomiske utfordringer i medisinsk klinikk. Dette har ikke lykkes og jeg har derfor funnet det nødvendig å gjøre denne endringen i klinikkens ledelse, skriver Olsen i et notat på helseforetakets intranett.

Stillingen som ny klinikksjef skal ifølge Olsen utlyses bredt i løpet av kort tid.

Informasjonssjef ved Sørlandet sykehus Kristiansand, Rune N. Jonassen, bekrefter overfor fvn.no at Olsen har vært i møte med avdelingslederne og tillitsvalgte. Han vil imidlertid ikke gå inn på innholdet i møtene.

Fvn.no kjenner til at ledelsen skal i nye møter utover ettermiddag.