SØGNE: Til Fædrelandsvennen sier Kjetil Thortveit at han har inngått en sluttavtale med kommunen som innebærer umiddelbar oppsigelse, og derfor ikke vil si mye om bakgrunnen for oppsigelsen.

— Men jeg har hatt samarbeidsproblemer med kommuneledelsen, sier Thortveit, som har hatt som oppgave å samordne lokale kriminalitetsforebyggende tiltak i kommunen.

Oppvekstsjef Liv Landaas bekrefter overfor Fædrelandsvennen å ha mottatt oppsigelsen.

Kritikk

Nylig gikk Thortveit ut i Fædrelandsvennen med kritikk av Landaas, som han mener ikke har tatt kjernegruppemøtene i Søgne på alvor. Møtene er et viktig tiltak for å forebygge ungdomskriminalitet, og Søgne har ikke hatt noen slike møter i 2012. Det har vært noen møter i år, som skal inkludere, skole, politiet, foreldre og ungdommen. Men slt-koordinatoren selv har ikke vært involvert.

I Songdalen, hvor det ble holdt 50 kjernegruppemøter i fjor, står slt-koordinatoren sentralt i dette arbeidet.

Leder av Tjenesteutvalget i Søgne, Christian Eikeland (Frp), tror imidlertid på en snarlig bedring av situasjonen.

— Både jeg og ordfører Åse R. Severinsen har tatt opp kjernegrupper flere ganger, og jeg ser at oppvekstsjefen har lagt seg flat. Nå er det viktig at vi får rutiner på dette raskt, og får slt-koordinatoren i gang med arbeidet, sier han.

— Modellen skal gjeninnføres på ungdomsskoler og skal også inn i barneskolene, og fungere minst like bra som tidligere. Kjernegrupper er utrolig viktig, og det må på plass nå, sier han.

- Mange årsaker

Lensmann Terje Pedersen har varslet om høy ungdomskriminalitet i Søgne, men Eikeland vil ikke kun skylde på fraværet av kjernegrupper i fjor.

— Det blir for enkelt, og det er flere årsaker til den situasjonen.- Men kjernegrupper er viktig for å forebygge?

— Absolutt, og kjernegrupper er kjempeviktig for å komme tidlig inn og forhindre kriminalitet senere. Men kriminalitet er en konsekvens av mange faktorer, og politiet har den viktigste jobben for å få den statistikken, sier han.

Eikeland sier også at han har vært i god dialog om situasjonen med oppvekstsjef Liv Landaas.

— Vi har jevnlige møter, og både politisk og fra administrasjonen har vi vært tydelige på å få ordnet opp i dette.

— Men hvorfor har ikke dette blitt løst tidligere?

— Man kan ikke bare knipse med fingrene. Først må vi får gode rutiner på plass, og det blir forbedringer på dette nå, sier Christian Eikeland.

Tre år

Kjetil Thortveit har i tillegg til sine oppgaver som slt-koordinator, vært plassert under kulturenheten og hatt ansvaret for opprettelsen av ungdomshuset Open Mind. Han får gode skussmål for arbeidet på sine tre år i Søgne.

— Han har gjort en god jobb, spesielt overfor ungdommen i bygda, som han har engasjert og motivert, sier Christian Eikeland.