KRISTIANSAND: — Da han ble tatt i håndjern sto han nesten og lo av oss og lurte på hvem vi var, forteller Vilde Andresen da Fædrelandsvennen møter henne i Kuholmen båthavn.

Etter to netter «på rømmen» kom den 22 fots Polar-snekka Drømmen tilbake på de unge båteiernes hender torsdag morgen.

Tyveriet skjedde natt til tirsdag fra båtplassen i Otra, på bysiden nær Oddernesbroa.

Lette overalt etter båten

Kjæresteparet elsker båtlivet. Etter sjøsetting fredag kom de til land etter sin tredje båttur sent mandag kveld.

– Den ble plutselig ikke en drøm lenger, konstaterer Vilde Andresen, oppgitt over at de ikke fikk ha snekka i fred. Båten ble midlertidig plassert i Kuholmen båthavn ved Bertesbukta. Foto: Vegard Damsgaard

Tirsdag morgen, på vei til Kvadraturen skolesenter, oppdaget Vildes kjæreste Jørgen Ibsen (24) at Drømmen var som sunket i elva. De la ut etterlysning på Facebook, kjørte deretter rundt og lette febrilsk etter båten de hadde brukt 50 timer på å sette i stand: En 72-modell Polar med 10 hesters Marna-motor.

— Det er helt for jævlig. Her har båten vært på sjøen i tre dager, to studenter har lånt penger av foreldrene og brukt utrolig mye tid på å gjøre den klar. Og så skjer dette, sier 22-åringen, som studerer juss ved UiA.

Ved 06.30-tiden torsdag tok saken en brå vending.

Slik lå båten fortøyd i Otra innen den ble stjålet natt til tirsdag. Foto: Privat

Dekket til DrømmenFaren til kjæresten hadde kjørt sin yngste sønn fra Arendal til Kjevik flyplass, og bestemte seg for å ta en titt langs Topdalsfjorden når han først var i området.

Han skulle til å krype oppi båten da han oppdaget at en person lå og sov der

Nedenfor Torsvikveien, på Søm-siden like innenfor Varoddbroa, dro han kjensel på en båt fortøyd til ei brygge.

— Han skulle til å krype oppi båten da han oppdaget at en person lå og sov der, forteller Vilde.

Vilde Andresen og kjæresten Jørgen Ibsen tok en selfie om bord i Drømmen under den første båtturen i helga. Foto: Privat

De ringte så politiet, som ba dem holde seg på noen båtlengders avstand innen patruljen var framme. Da tyven ble ført bort i håndjern spurte de hvordan han klarte å få start på båten, og han svarte «sikkerhetsnål». Noe mer hadde de ikke behov for å snakke med fyren om.

34-åringen hadde forsøkt å skrape bort registreringsnummeret på båten. Navnet Drømmen var dekket til med gaffatape.

Den ene puta hadde han puttet oppi motorrommet, trolig for å dempe lyden da han stakk av ut Otra.

Politiet fant mye tyvegods som de foreløpig ikke har funnet opphavet til. Foto: Vegard Damsgaard

Ikke forsikretEn ny sykkel var parkert på dørken, der lå også hundemat og noen sprøyter som tyder på at han er narkoman. Mannen skal være hjemmehørende i Nord-Trøndelag.

— Han ble pågrepet om bord i båten, mens han lå og sov. Deretter ble han kjørt i arrest, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt.

Paret hadde ikke rukket å tegne forsikring. En revne i kalesjen må repareres, båtputer renses og ellers går det med noen timer for å få den pen igjen.

Navnet var dekket til med gaffatape, som raskt ble fjernet da båten kom til rette. Foto: Vegard Damsgaard

Og så skal de kjøpe solid kjetting og lås. I løpet av dagen skulle den flyttes fra midlertidig tilhold ved Bertesbukta tilbake til Otra. — Det blir en billig lærepenge, sånn sett. Men surt er det. Båten var en drøm og vi håper den kan bli det igjen. Vi skal i hvert fall ikke slippe den ut av syne mer, sier Vilde Andresen.

Oslo-jenta holder fast ved planen om å ha årets sommerferie sammen med kjæresten fra Arendal - om bord i Drømmen.