Kristiansand IF tok i mot Viking TIF fra Bergen i 1. divisjon onsdag kveld. Det viste seg å være en høyst interessant kamp for de 212 fremmøte i Gimlehallen.

Etter en solid 14-19 ledelse til Viking ved pause, så det ikke lyst ut for KIF. En vanvittig snuoperasjon sikret derimot ett poeng for de hvitkledde.

— Vi spiller en elendig førsteomgang og taper et poeng på det, dette er et lag vi skal slå, sier Vegard Kalstad, som tross han ble kåret til KIFs beste spiller, ristet på hodet.

- Taper ett poeng

Ikke før det var spilt 47 minutter tok KIF ledelsen for første gang med et nydelig trickskudd av Kolstad. Dessverre pådro de seg en tominutters utvisning som inviterte bergenserne inn i kampen igjen.

— Laget viser virkelig karakter som kommer tilbake. Vi taper et poeng fordi vi er for dårlige i forsvar, men jeg føler vi fortjente å vinne denne kampen, sier KIFs trener Tihomir Baltic etter kampen.

Enveiskjørt førsteomgang

Viking tok ledelsen i første angrep, og slapp ikke KIF tilbake i kampen før etter sidebytte. Allerede etter fem minutter hadde bergenserne fått en tremålsledelse.

Selv om Viking fikk to flere utvisninger enn KIF i førsteomgang, klarte ikke kristiansandlaget å minske ledelsen noe særlig. Dårlig og rotete forsvarsspill sørget for flere enkle scoringer for Viking.

— Vi har ikke moment, og står for dårlig i forsvar. Vi hadde ikke tålmodighet nok når vi forsvarte oss, og ble straffet for det flere ganger, sier Baltic.

Adin Sehovic (KIF) utfordrer Kenneth Drage Berntsen i Viking TIF-buret. Foto: Ron Henning Sundvor.

Intens andreomgang

Snuopperasjonen startet når Viking fikk straffekast tidlig i omgangen og Simen Neset fikk prøve seg i mål for første gang i kampen. Neset reddet straffen, og KIF får scoret tre ganger uten at Viking svarer.

Ledet av Mathias Christiansen og Vegard Kalstad, som til sammen sto for 11 av lagets mål, ledet KIF 26-24 når det var spilt 50 minutter. Da fikk KIF en mann utvist, og med ett minutt igjen på klokken var stilling 28-28. Hjemmelaget kastet bort sin mulighet til å vinne kampen, og Viking tok timeout et halvt minutt før slutt. Spenningen var til å ta å føle på da bergenserne drøyet tiden for å få den siste avslutningen i kampen. Takket være godt forsvarsspill fikk de aldri den sjansen, og begge lagene må ta til takke med ett poeng.

Og selv om ingen av lagene sa seg fornøyd med uavgjort, er nok ett poeng til hvert av lagene det mest rettferdige etter denne kampen.

Vil etablere seg i 1. divisjon.

Før sesongen tippet ekspertene at KIF skulle rykke rett ned til 2. divisjon igjen. Den uttalelsen er verken Kolstad eller Trener Baltic enig i.

-Vi ligger midt på tabellen, har spilt jevnt med topplagene, og gjør et bra comeback her i kveld, så jeg føler vi har motbevist kritikerne, sa Kalstad.

Baltic mener laget hans har potensiale til å havne midt på tabellen, men innrømmer at det er et steg opp til de beste lagene.

-Jeg tipper vi havner på 5-6. plass. Jeg er alltid optimist, og er sikker på at vi kommer til å overleve. Målet er å etablere en klubb i førstedivisjon med flere spillere som holder dette nivået, avslutter han.