— Jeg vil ikke spekulere i om den nye Lister-kommunen blir en realitet, men vil appellere til innbyggerne om å sette seg godt inn hva en ny storkommune vil innebære. Vi har som utgangspunkt at dagens tjenestetilbud skal videreføres alle steder. Jeg er godt fornøyd med prosessen så langt, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug i Kvinesdal.

Beholder kraftpenger

De tre forhandlingspartene har blitt enige om at Kvinesdal skal beholde en vesentlig del av sine kraftinntekter til blant annet næringsutvikling innenfor dagens kommunegrenser. Ordfører, rådmann og ledergruppen for plan- og næring skal også være i Kvinesdal, mens administrasjon for helse er tenkt lagt til Flekkefjord og oppvekst til Farsund. Dersom den nye Listerkommunen ser dagens lys vil den bli styrt av et kommunestyre på 45 og et formannskap på 11. — Vi ser også på muligheten for utvikle en nærdemokratidmodell i form av grendeutvalg eller lokalråd, sier Per Sverre Kvinlaug.

19. april samles alle folkevalgte i Farsund, Flekkefjord og Kvinesdal på Utsikten til felles kommunestyremøte, men det er først 22. juni det blir klart om det blir noe av kommunesammenslåingen. Foto: Kjartan Bjelland

Felles kommunestyremøte19. april samles de folkevalgte i de tre kommunene til et stort, felles kommunestyremøte på Utsikten i Kvinesdal, men allerede neste uke blir det arrangert folkemøter i Farsund mandag 4. april, i Kvinesdal tirsdag 5. april og i Flekkefjord torsdag 7. april. Her vil ifølge ordføreren i Kvinesdal også innbyggernes innspil bli tatt med inn i sluttforhandlingene om en endelig intensjonsavtale for «Lister 3-prosjektet». Før kommunestyrene i alle kommunene skal ta stilling til om det blir sammenslåing, skal innbyggerne høres i form av både innbyggerundersøkelse og rådgivende folkeavstemminger. Det vil også bli sendt ut informasjonsmateriell til samtlige husstander.