— Vi skal formelt ta en beslutning i løpet av torsdagen, men slik det ser ut nå skal ikke elevene ved Fiskå, Havlimyra og Oddemarka møte opp til skolestart. Med det varslede streikeuttaket vil det nesten ikke være lærere igjen til å ta imot elevene. Foresatte ved de berørte skolene vil bli informert av skolene gjennom for eksempel sms-varsling og skolenes internettsider, sier oppvekstdirektør Arild Rekve i Kristiansand kommune.

Videregående må møte

Ved de tre berørte videregående skolene i Kristiansand som det er varslet streikeuttak ved, er situasjonen den motsatte. Der blir elevene bedt om å møte opp som normalt.— Det er viktig at alle møter opp som normalt til skolestart, og følger nøye med på informasjon som blir gitt på skolens nettside, sier rektor Knut Aasen ved Kristiansand Katedralskole Gimle.

Rektor gjør jobben

Rektor Eva Berg ved Tangen videregående vil første skoledag personlig prøve å gi nødvendig informasjon til elever som har en kontaktlærer som er tatt ut i streik. Ved skolen er halvparten av skolens 120 lærere berørt av streikeuttaket. Det vil derfor bli mange hull i elevenes undervisning så lenge streiken pågår.

— Elevene må følge med på informasjonen som gis på skolens Facebook- og internettside, sier Berg.

Rektor Åse Lill Kimestad ved Vågsbygd videregående skole ber også elevene møte opp til vanlig tid ved skolestart. Hun skal selv organisere utdeling av bøker, slik at elevene kan begynne å lese på egen hånd. Lærere som ikke er i streik vil også undervise som normalt.