Ferieutfarten er i gang og som vanlig er det ventet mer trafikk på hovedveiene i Agder. På grunn av vedlikeholdsarbeid av veier og tunneler på E 39 er man imidlertid nødt til å belage seg på at reisetiden kan bli noe lenger.

— Flere av arbeidene er snart ferdig, men noen steder vil det pågå hele sommeren, sier senioringeniør Karsten Utsogn i Statens vegvesen.

De fleste arbeidene vil pågå fram til midten av juli, men noen også utover høsten. Kirkeheitunnelen i Mandal skal som kjent stenges helt i to måneder fra slutten av august.

Nattarbeid

— Avkjøringen til Mandal ved tunnelen er stengt, men omkjøring er skiltet. Utover det vil nok ikke arbeidet som pågår her nå påvirke trafikken.

Arbeidet som foregår ved Møska bru - Åtlandstunnelen, vil pågå gjennom hele sommeren. Her er det lysregulering, og hastigheten er nedsatt til 50 km/t.

— Her vil det nok bli noe kø, ettersom arbeidene pågår på dagtid. Arbeidet ved Try vil foregå på nattestid.

Utsogn legger til at det vil pågå asfaltarbeid både mellom Mandal og Søgne, og på riksvei 9 den neste uka.

Les også: Her kommer det ny asfalt på Agder-veiene i år

- Ta det med ro

Mange er opptatt av å komme fortest mulig fram til feriedestinasjonen, men med flere biler en normalt på veiene ber veivesenet bilistene om å ta det med ro.

— Vi ber folk vise hensyn der det pågår veiarbeid. Skal man for eksempel rekke en ferje, bør man beregne god tid, forteller Utsogn og tilføyer:

— Ofte oppstår det andre hendelser i løpet av sommeren, som kan skape kø. Folk bør ta det med ro.

På Statens vegvesens hjemmeside finnes alle trafikkmeldinger plottet inn i et kart. Kartet viser blant annet hvor det er redusert framkommelighet og hvor veien er stengt. Kartet inneholder også en ruteplanlegger der man kan plotte inn strekningen man skal kjøre.