KRISTIANSAND: To menn fra Østlandet er nå tiltalt for å ha stjålet klokker for drøye 1,3 millioner kroner fra Askeland Ur og Smykker i Kristiansand i februar, melder NRK Sørlandet.

Mennene tok seg ifølge tiltalen inn i urmakerforretningen i Markens gate like over klokken 10 tirsdag 16. februar, og slo i stykker glassmontere med medbrakte redskaper.

De stjal klokker til en salgsverdi av 1.350.000 kroner, hovedsakelig av merkene Rolex og Breitling, før de løp fra stedet. Ved Dampbageriet satte de seg inn i en bil og kjørte fra stedet. Fluktbilen, en Nissan Quashqai som var meldt stjålet i Follo politidistrikt to måneder i forveien, ble funnet igjen på Grim.

Bærepose full av klokker

«Tyveriet er grovt, fordi det ble borttatt betydelige verdier», skriver Statsadvokatene i Agder, som har tatt ut tiltalen.

En av tyvene løp fra stedet med en bærepose full med klokker, opplyste et øyenvitne til fvn.no.

— En annen hadde hele genseren full av klokker. Da sistemann snublet, kunne noen egentlig tatt tak i ham. Men folk gjorde ingenting. De stod bare og så på. Ingen turde å gjøre noe, sa øyenvitne Malin Berås til fvn.no.

Gjerningsmennene ble fanget opp av et overvåkningskamera på en minibank i nærheten av urmakerforretningen.

Se overvåkningsvideoen her

På videoen kunne man se de to på vei bort til butikken, bærende på en metalltrapp. Et drøyt minutt senere løp de samme vei tilbake mot fluktbilen.

- Kjørte uten gyldig førerkort

Ifølge politiet brukte mennene en glasshammer og et metallrør for å knuse monterne i butikken, som en snau måned senere nok en gang ble frastjålet klokker for store verdier. I mars ble butikken utsatt for et væpnet ran. Tre litauiske statsborgere ble etter kort tid tatt for ranet.

Østlendingene, som begge er 20 år, er også tiltalt for å ha stjålet og brukt fluktbilen. Den ene av mennene er dessuten tiltalt for å ha kjørt bilen uten gyldig førerkort, og for å ha brukt hasj.

Rettssaken mot mennene starter i Kristiansand tingrett 12. januar.