KRISTIANSAND: — Jeg skulle handle ved Kiwi. Plutselig hører jeg masse knusing fra urmakerbutikken. Først trodde jeg at det var et uhell, men så ser jeg to menn som river med seg alt de kan av klokker, sier øyenvitne Malin Berås til fvn.no.

En av tyvene tok, ifølge øyenvitnet, med seg en bærepose full med klokker.— En annen hadde hele genseren full av klokker. Da sistemann snublet kunne noen egentlig tatt tak i ham. Men folk gjorde ingenting. De stod bare og så på. Ingen turde å gjøre noe, sier hun.

Brukte glasshammer

  • Fem over ti kom det to menn inn i butikken. De har knust noen ruter og stjålet klokker. De løp fra stedet og ved Dampbageriet stod det en bil som de satte seg inn i og kjørte fra stedet, sier politibetjent Pål Espeland.

Ifølge politiet brukte ranerne en glasshammer og et metallrør for å knuse flere montere i butikken. Det er uklart hvor store verdier ranerne fikk med seg. Klokkene skal ha vært av to eksklusive merker, Rolex og Breitling.

— Vi har svært godt signalement av ranerne, sier Espeland.

Fant ransbilen

I etterkant av ranet har politiet funnet mennenes fluktbil. Denne ble funnet i nærheten av Kristiansand sentrum og vil bli undersøkt av politiet i dag. Ifølge NTB ble fluktbilen meldt stjålet i Follo 6. desember i fjor. Så langt er ingen pågrepet for ugjerningen.

Øyenvitnet som fvn.no har vært i kontakt med beskriver ranerne som kortvokste.

— De var kortvokste. Begge hadde store joggebukser. Begge hadde noe over hodet, sier Malin Berås.

Mennene skal være i 20-årsalderen. Den ene mannen skal ha hatt en blå kjeledress og den andre en hvit jakke.

— De hadde en påkledning som skjulte en del, men vet ikke om jeg skal kalle dem masker, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.