— Jeg våknet av lyden fra vinduer som knuste, og så at det var flammer utenfor. Først tenkte jeg å gå ut på verandaen for å se hva som foregikk, men den var allerede i full fyr. Flammene kom fra leiligheten under oss, der brannen startet, sier Solveig Mørland Neset (20) fra Oslo.

Det var hun som ble vekket av et vindu som knuste i flammehavet utenfor. Hun fikk vekket venninnen sin, Helle Næss (20) fra Kristiansand, og sammen varslet de både brannvesen og de andre som var i huset.

Men i leiligheten under dem, i første etasje, var det ingen hjemme. Der bor en 20 år gammel mann fra Kristiansand. Onsdag ved 1630-tiden ble han pågrepet og innbrakt til arresten av politiet mistenkt for omgang med mindre mengder narkotika. Han satt altså i fengsel mens brannen herjet, og leiligheten var tom.

Verken politiet eller brannvesen tør anta noe om hvor brannen startet. Operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt sier til fvn.no at brannåstedet neppe blir kaldt nok til å gjennomføre tekniske undersøkelser før utpå kvelden torsdag eller fredag morgen. Derfor vil han ikke ha noen formening om hvor brannen kan ha begynt, eller hva som var årsaken.

Men mye tyder på at den startet i den tomme leiligheten. Flere naboer Fædrelandsvennen har snakket med mener også at brannen må ha begynt i den tomme leiligheten. Spørsmålet som da reiser seg er om hva som kan ha forårsaket brannen, som først ble meldt til politiet klokken 0630. — Kjæresten til en av guttene som bor i leiligheten var inne og sjekket i går kveld. Det var i hvertfall ingen stearinlys eller noe som stod tent. Så vidt vi vet stod leiligheten tom da det begynte å brenne, forteller Mørland Nørset.

Begge jentene har vært til avhør hos politiet i dag. Deretter måtte de på byen for å kjøpe seg klær og sko, ettersom alt forsvant i brannen.