For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.Boligen ligger i Marviksveien 2a, tvers overfor Lund kirke. Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 0625 torsdag morgen.

Tre personer sov i leiligheten, som ligger i andre etasje, hvor brannen brøt ut. Den ene kvinnen våknet av en rute som knuste, og klarte å få med seg de andre to ut før boligen var overtent.

De klarte også å få ut en eldre mann som bor alene, og to andre.

— Da vi kom til stedet, var boligen overtent. Vi fikk beskjed om at det ikke fantes andre personer i huset. Derfor satte vi i gang arbeidet med å forhindre at brannen spredte seg til andre hus i nabolaget, sier brannmester Tor Tønnessen ved Kristiansand brannvesen til fvn.no. Han sier at faren lenge var overhengende for at brannen skulle spre seg, men takket være god innsats klarte mannskapene å forhindre det.

I begynnelsen hadde brannvesenet problemer med å få nok trykk på slangene. Årsaken var at det bare var mindre ledninger i kummene de koblet seg til.

— Vi måtte ta kontakt med ingeniørvesenet i Kristiansand for å finne ut hvor det var kummer som hadde rør med større trykk, sier brannmesteren.

Kummene som var brukbare lå i krysset Marviksveien/St.Olavsvei.

Deler av Marviksveien ble holdt stengt mens slukningsarbeidet pågikk. Klokken 1015 holdt brannvesenet på med etterslukking.

Onsdag ettermiddag pågrep politiet en av beboerne i huset, en 20-åring fra Kristiansand, for besittelse av små mengder narkotika. Derfor satt han i arresten da brannen brøt ut. Også en 20-åring fra Vennesla ble pågrepet i samme operasjon. Den kom i stand etter at politiet hadde observert trafikk av såkalt "kjent klientell", det vil si personer som er kjent av politiet for tidligere forhold.