SETESDAL: — Søket har så langt ikke gitt noen resultater, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Toralf Jørgensen til fvn.no søndag morgen.

Han opplyser om at søket etter den savnede 65-åringen fortsetter med uforminskede styrker i dag. I løpet av kort til skal også søket forsterkes.

Vil saumfare området

— Det blir satt inn 15 snøscootere, sier Jørgensen og opplyser at politiet får hjelp av både Røde Kors og frivillige i søket etter den 65 år gamle mannen fra Kristiansand som ble meldt savnet etter at han ikke kom fram ved Ljosland turisthytte som planlagt.

Letemannskapene i dag sliter også med værforholdene i det aktuelle leteområdet.

— Det snør og er dårlig sikt, og derfor kan vi dessverre ikke ta i bruk sea king redningshelikopteret for øyeblikket. Den skulle vi gjerne hatt, men den kan ikke fly i området sånn som været nå, opplyser Jørgensen.

  • Har dere noen nye spor å gå etter i saken?

— Nei, det er ikke noen nye opplysninger etter Bossbu, sier Jørgensen.

Ifølge politiet er siste spor etter skiløperen i en gjestebok i Bossbu hytte onsdag 4. april. Politiet har videre grunn til å tro at ferden derifra gikk videre til Øyvsbu, men her har de ingen spor etter mannen.

Savnet mellom Bossbu og Øyuvsbu

— Han er mest sannsynlig savnet mellom Bossbu og Øyuvsbu og det er selvfølgelig der vi konsentrerer søket, opplyser operasjonslederen.

Mannen skal være fjellvant og kledd etter værforholdene, men har ifølge politiet verken med seg sovepose eller spade.

— Det eneste vi vet at han har mottatt en sms torsdag 5. april klokken 19.22, opplyser operasjonsleder Neset etter at politiet har sporet mannens mobil.

Politiet har selv forsøkt å kontakte mannen via mobiltelefonen, men kommer bare fram til mannens mobilsvar.

— Det er vanskelig for oss å si om dette skyldes at han er i et område med dårlig dekning, eller om strømmen har gått på telefonen, sier Neset til fvn.no.