SETESDAL: — Siste nytt er at vi vet at han har skrevet seg inn i Bossbu turisthytte onsdag 4. april, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Vidar Neset til fvn.no like ved midnatt.

Neset opplyser at det er noe vanskelige leteforhold i området nå på kvelden, men at letemannskaper likevel vil fortsette å lete i det aktuelle området med snøscooterpatruljer etter den savnede utover natten.

— Vi har langt fra gitt opp håpet, sier Neset.

Tidligere i kveld har politiet tatt i bruk seks snøscootere som har søkt etter den savnede 65-åringen i området ved Berg i Valle, Brokke, Øyuvsbu, Ljosland og Gaukheia.

Den 65 år gamle mannen fra Kristiansand ble meldt savnet i ettermiddag da han ikke kom fram til Ljosland turisthytte som avtalt.

Deltar i søket

Hjelpemannskaper fra både Vennesla, Mandal, Søgne og Kristiansand Røde Kors deltar i søket etter den savnede 65-åringen som trappet opp i kveldstimene. Det er i tillegg blitt benyttet et Sea King helikopter. Dette søket ble avsluttet i kveld.

— Sea King helikopteret har måttet avslutte søket for dagen på grunn av dårlige lysforhold, opplyser Neset til fvn.no ved midnatt.

Informasjonsansvarlig ved Røde Kors, Alfred Georg Klausen, har ikke oversikt over hvor mange som deltar i søket, men opplyser til fvn.no at to scooterpatruljer fra Røde Kors er dratt ut på punktsøk etter 65-åringen.

65-åringen la tirsdag morgen ut på skituren som skulle gå fra Berg i Valle til Ljosland i Åseral.

Startet turen tirsdag morgen

  • Kona til 65-åringen kjørte ham til rutebilstasjonen klokken 08.30 tirsdag morgen. Derifra tok han bussen til Berg i Valle hvor han la ut på skituren, opplyser Neset til fvn.no.

  • Det er en tur som tar noen dager. Det er et godt stykke i terrenget, sier Klausen til fvn.no og legger til at de fleste som legger ut på slike turer planlegger å gå innom turisthytter underveis.

Så langt har politiet ikke noen spor på hvilke turisthytter mannen kan ha vært innom på skituren sin.

  • Han står ikke oppført i noen av gjestebøkene, opplyser Neset til fvn.no og legger til at det ikke trenger å bety at mannen ikke har vært innom turisthyttene.

Kom ikke fram som planlagt

Ifølge politiet skal man ha regnet med at 65-åringen ville ha vært fremme ved Ljosland turisthytte i går eller i dag. Så langt er det ingen som har sett noe til skiløperen.

Ifølge politiet skal 65-åringen være både fjellvant og vant til å gå på ski. Han skal også være kledd etter værforholdene.

  • Han er iført gode klær, men han har verken sovepose eller spade med seg på turen, opplyser operasjonsleder Neset til fvn.no.

Hvordan er været i området akkurat nå?

— Været i området akkurat nå er lettskyet og vindstille, men mannen gikk ut på tirsdag og det har tidligere vært ganske kraftig vind i området, sier Klausen til fvn.no.

- Når hadde man sist kontakt med mannen?

— Det eneste vi vet at han har mottatt en sms torsdag 5. april klokken 19.22, opplyser operasjonsleder Neset etter at politiet har sporet mannens mobil.

Har forsøkt å komme i kontakt

Politiet har selv forsøkt å kontakte mannen via mobiltelefonen, men kommer bare fram til mannens mobilsvar.

— Det er vanskelig for oss å si om dette skyldes at han er i et område med dårlig dekning, eller om strømmen har gått på telefonen, sier Neset til fvn.no.